Két újabb gyanúsítottat vettek őrizetbe a strasbourgi terrortámadás kapcsán

Bűnügyi helyszínelők dolgoznak a strasbourgi lövöldözés elkövetője, Cherif Chekatt rejtekhelyénél, a város Neudorf negyedében 2018. december 13-án, miután a hatóságok agyonlőtték az iszlamista 29 éves férfit.
Vágólapra másolva!
Őrizetbe vettek két embert a francia hatóságok, a gyanú szerint szerepet játszottak a strasbourgi lövöldözésben azzal, hogy ők adták a merénylőnek, a migráns hátterű Chérif Chekattnak a terrortámadásban használt lőfegyvert - közölte az AFP francia hírügynökség igazságügyi forrásokra hivatkozva.
Vágólapra másolva!

Az algériai származású muszlim terrorista, Chekatt december 11-én nyitott tüzet a strasbourgi karácsonyi vásár látogatóira.

A merényletnek öt halálos áldozata, és több sebesültje van.

Az elmúlt napokban összesen hét embert vettek őrizetbe a támadással összefüggésben.

Chekatt szüleit és két testvérét kihallhatták és elengedték, és vasárnap két másik embert is szabadon engedtek, mert a hatóságok nem találtak rájuk nézve terhelő bizonyítékot.

Jelenleg három gyanúsított van őrizetben.

Chérif Chekatt hosszú bűnlajstrommal rendelkezett:

Feltételezések szerint a merénylő a börtönben radikalizálódott.

A muszlim terroristát Strasbourg Neudorf negyedében lőtték le csütörtökön

hat nap hajtóvadászat után.

Az Iszlám Állam azt állította, hogy Chekatt a dzsihadista szervezet katonája volt, a francia hatóságok azonban megkérdőjelezték ezt.

A támadó apja, Abdelkrim Chekatt a France 2 francia közszolgálati televíziócsatornának szombat este viszont azt mondta, hogy