Orbán Viktor elutazott a bécsi EU-Afrika Fórumra

HAVASI Bertalan; VÁRHELYI Olivér; ORBÁN Viktor
Brüsszel, 2018. december 13. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (k) az Európai Néppárt (EPP) csúcstalálkozójára érkezik Brüsszelben 2018. december 13-án. A kormányfő mellett Várhelyi Olivér nagykövet, a brüsszeli Állandó Képviselet vezetője (b) és Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár. Mögöttük Rahói Zsuzsanna miniszterelnöki főtanácsadó. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök Bécsbe utazott az EU-Afrika Fórumra - közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
Vágólapra másolva!

A tanácskozáson 25 afrikai állam képviselői, köztük hét állam- illetve kormányfő, európai részről 13 állam vagy kormányfő vesz részt, valamint Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke.

A vendéglátó Sebastian Kurz osztrák kancellár és Paul Kagame ruandai elnök, az Afrikai Unió jelenlegi elnöke.

A fórum középpontjában az Afrika és az EU közötti gazdasági együttműködés javítása áll, különös tekintettel a digitalizációra és az innovációra.

Napirenden lesznek továbbá klímaváltozással összefüggő kérdések, valamint afrikai befektetési programok, amelyek célja, hogy

segítsék az afrikai lakosság helyben maradását.

A kétnapos tanácskozás este ünnepi vacsorával kezdődött.