Három embert késelt meg egy terrorista a manchesteri Victoria pályaudvaron

Horizontal, Manchester, késelés
Police officers stand near a cordon at Manchester Victoria Station, in Manchester on January 1, 2019, following a stabbing on December 31, 2018. - A man, a woman and a police officer were being treated for knife injuries, police said Monday, after a stabbing at a railway station in the British city of Manchester. (Photo by Paul ELLIS / AFP)
Vágólapra másolva!
Három embert, köztük egy rendőrt, sebesített meg egy késes támadó hétfőn késő este a manchesteri Victoria pályaudvaron. A késelőt elfogták, a nyomozást terrorellenes vonalon kezdték meg.
Vágólapra másolva!

Az észak-angliai nagyváros rendőrsége közlése szerint két áldozatot, egy 50 év körüli férfit és egy hasonló korú nőt kórházba szállítottak – írja a Manchester Evening News. Egy vállán megsebesült rendőrt szintén el kellett látniuk a mentőknek. A portál úgy tudja, egyikük sérülése sem életveszélyes.

A BBC brit közszolgálati média egyik munkatársa szemtanúja volt a késelésnek, szerinte

az elfogott terrorista „Allahot” kiáltott a támadás közben.

Azt is hozzátette, hogy aznap éjjel vérfagyasztó sikolyra lett figyelmes, majd azt látta, ahogy a terrorista dulakodni kezd az áldozatokkal.

A Manchester Evening News című helyi lap azt írta, hogy a városközponttól északra lévő vasúti pályaudvart a hatóságok lezárták, és a közösségi oldalakra felkerült fotók szerint a rendőrség nagy erőkkel vonult ki a helyszínre.

Forrás: AFP/Paul Ellis

Éjszakai közlés szerint a manchesteri incidens nyomozásának vezetését

a rendőrség terrorellenes részlege vette át.

Rob Potts rendőrfőnök az Independentnek azt mondta, a késelőt elfogták, és bár biztosítják a környéket - főleg a vasútállomást -, egyelőre nincs jele annak, hogy megismétlődne az újévi terrortámadás.