Gyújtogatva, rabolva tomboltak szilveszteréjjel a brüsszeli migránsgettóban

Molenbeek szilveszter
Vágólapra másolva!
Molenbeekben tűzoltóautót felgyújtva, karácsonyfát égetve, és gyógyszertárat kirabolva várták az új évet a migránsok - írja tudósításában a Le Soir nevű belga portál. Ahogy korábban beszámoltunk róla, a migránsgettók kialakulásának első számú felelőse a szocialista városvezetés, akiket annak ellenére választottak újra, hogy a városrész évtizedek óta hanyatlik.
Vágólapra másolva!

Feltehetően nem sokan töltötték volna a szilveszter estéjüket a brüsszeli Molenbeekben, hiszen az új év köszöntése erős randalírozásba csapott át. A migráns hátterű fiatalok

  • egy tűzoltóautót felgyújtottak és megrongáltak,
  • egy gyógyszertárat kiraboltak,
  • az utcai világítást szétverték,
  • szokásosnak mondható módon kukákat gyújtottak fel, valamint
  • egy karácsonyfát is meggyújtottak.

A helyzet odáig fajult, hogy a tűzoltók rendőri támogatás nélkül nem érezték magukat biztonságban, ezért inkább meg sem álltak a helyszíneken. A Le Soir arról is beszámolt, hogy a másodszorra kiküldött tűzoltóautóban komolyabb károk keletkeztek: a vandál migránsok visszapillantókat törtek le, és megvadulva a tűzoltókra támadtak. A tűzoltókat orvosi vizsgálatra vitték.

Itt tud képeket nézegetni arról, hogy alakult a szilveszter az Európai Unió központjában:

Forrás: Le Soir

Forrás: Le Soir

Forrás: Le Soir

Molenbeek a bevándorlás bűvöletében

Az Origo hasábjain több alkalommal beszámoltunk arról, hogyan alakult a kétes hírű brüsszeli városrész sorsa. Márciusban Deutsch Tamás, fideszes EP-képviselő készített itt kisfilmet, amin arról beszélt, hogy a korábban franciaajkú keresztény munkások lakta kerület mostanra az európai dzsihádisták fővárosa lett, mivel a két évtizeden keresztül hivatalban lévő szocialista polgármester tudatos betelepítési politikájának eredményeként 30-40 ezer észak-afrikai költözött oda. Legutóbb annak kapcsán írtunk a molenbeeki - az egyébként az európai uniós épületektől nem messze található - migránsgettóról, hogy a bevándorló hátterű szavazóknak köszönhetően ismét szocialista városvezetés kapott bizalmat úgy, hogy a városrész évtizedek óta hanyatlik. Ennek oka roppant egyszerű:

Molenbeek lakosainak 70-80 százaléka migráns hátterű, akik értelemszerűen az őket támogató, nekik hízelgő bevándorláspárti politikai erőket preferálják.

Éppen ezért a brüsszeli kerület valóságos szimbólum az európai politikában: a tudatos migránsbetelepítési politikával alaposan megváltoztathatók a politikai preferenciák.