Lezárták a kutatást a magnyitogorszki robbanás helyszínén

orosz gázrobbanás
Mentőalakulatok tagjai a gázrobbanásban leomlott lakótömbház romjai között az oroszországi Magnyitogorszkban 2019. január 2-án.
Vágólapra másolva!
Lezárultak a mentési munkálatok a gázrobbanás miatt összeomlott magnyitogorszki lakóháznál, a romok alól 39 ember, köztük hat gyerek holttestét emelték ki - közölte csütörtökön az orosz rendkívüli helyzetek minisztériuma.
Vágólapra másolva!

Alekszandr Csuprijan, a minisztérium helyettes vezetője bejelentette, hogy

a romok alatt több holttest nem maradt.

A tisztségviselő szerint a négy napig tartó mentési munkálatok rendkívül veszélyes feltételek között zajlottak, mert az egyik megmaradt fal kilengése elérte a 3 centimétert. A mentés résztvevői közül senki sem sérült meg. Az orosz egészségügyi minisztérium csütörtökön közölte, hogy

öt túlélőt kórházban ápolnak, valamennyiük állapota stabil.

Mentőalakulatok tagjai a gázrobbanásban leomlott lakótömbház romjai között az oroszországi Magnyitogorszkban 2019. január 2-án Forrás: MTI/AP/Makszim Smakov

A romok alól kimentett 10 hónapos kisfiú állapota normalizálódik. A Rosszija 24 hírtelevízió értesülése szerint talán elkerülhető a korábban elfagyott lábának amputálása.

A mintegy 400 ezer lakosú uráli iparvárosban az óév utolsó napján, feltehetően gázrobbanás miatt omlott le egy tízszintes panelház egy része. Összesen 26 lakás semmisült meg. A hozzátartozók csütörtök délutánig több mint 30 halottat azonosítottak.