Kiesett két síelő a felvonó üléséből a drahobráti sípályán

családbarát síparadicsom ausztria obergurgl
Obergurgl falu
Vágólapra másolva!
Az egyik drahobráti sípályán mintegy 15-20 métert tehettek meg a sífelvonóval a turisták, amikor az ülés egyik eleme, a lábtartó levált, és a rajta ülő turisták lezuhantak a hóba. 
Vágólapra másolva!

Ahelyett, hogy az üzemeltetők leállították volna a felvonót, inkább rászóltak a két kiesett síelőre, hogy húzódjanak félre a az elhaladó felvonószékek útjából, és csak jóval később kaptak segítséget – írja a Kárpátinfo.net.

Amikor a síelők magyarázatot kértek az üzemeltetőktől, azt mondták nekik, hogy a szék eleme lecsavarodhatott a helyéről, és hogy az ilyesmi előfordul. Sőt, először a síelőket akarták felelősségre vonni a balesetért: azt mondták, hogy „erősen megnyomhatták” a levált elemet, vagy maguk akadhattak bele sítalpaikkal a hóba. Végül pedig az üzemeltető kárpótlást ajánlott fel, hogy a síelők ne beszéljenek senkinek az esetről. De a történtek nyilvánosságra kerültek, az egyik síelő ugyanis megosztotta Facebookon azt.

A kép csak illusztráció Forrás: Oberburgl Ötztal Tourismus

Az egyik helyi hírportál felkereste a felvonó üzemeltetőjét, aki azt mondta, hogy a történtekért a turisták a felelősek, mivel nem tartották be a biztonsági előírásokat, és rosszul helyezték a síléceket a keresztvasra. Azt állította, hogy az alkatrész úgy van kialakítva, hogy leváljon, amikor ránehezednek, és így az emberek le tudjanak ugrani.