Megölte feleségét a pénzéért, majd saját lányára fogta a gyilkosságot

Vágólapra másolva!
A 45 éves Rod Colvint azzal vádolják, hogy megölte feleségét azért, hogy a nő ne zárhassa ki a végrendeletéből. A gyilkosságot megpróbálta balesetként beállítani, majd amikor már gyanússá vált a rendőröknek, a saját lányára akarta fogni az egészet.
Vágólapra másolva!

Az üzletasszonynak, Shele Danishefskynek 4 millió dolláros vagyona volt, amikor összeházasodott Colvinnal. A férfi akkor profi ostáblázó volt (ez egy a dámához hasonló táblajáték – a szerk.), de azzal pénzt nem keresett – írja a Daily Mail.

2009-re megromlott a kapcsolatuk, és felmerült, hogy elválnak. A nő már akkoriban félt attól, hogy férje meg akarja ölni még a válás előtt. Éppen ezért ki akarta zárni a férfit a végrendeletéből.

A nő találkozót beszélt meg az ügyvédjével, de a találkozóra sosem került sor: 2009 szilveszterének reggelén kislányuk, Anna holtan találta a fürdőkádban.

Hogy pontosan mibe halt bele, nem tudták akkor megállapítani, de úgy tűnt, mintha megfulladt volna.
A nő férje hat évvel később, 2015-ben lett igazán gyanús, amikor egy hangfelvételen a férfi elmondta akkori barátnőjének, hogy feleségül akarja adni kamasz lányát, hogy így hozzáférjen halott felesége vagyonához. Ezért arra is képes volt, hogy 10 ezer dollárt fizessen egy mexikói fiúnak, hogy az elvegye lányát. Ekkor kezdtek el komolyabban nyomozni a férfi ellen.

A gyilkosság

Mind később kiderült, a nőt megfojtották, majd arccal lefelé belerakták a kádba, hogy úgy tűnjön, mintha egy véletlen balesetben fulladt volna meg.

A felesége halálának reggelén Covlin elment otthonról, és 4 órakor sétálni indult. Kifele menet egy csésze kávéval kínálta meg a portást. Ő később elmondta a nyomozóknak, hogy Covlintól furcsa volt a gesztus, mert azelőtt alig ismerték egymást.

A holttestet 9 éves kislányuk, Anna találta meg, mialatt testvére, Myles otthon aludt, reggel 7 órakor, három órával azután, hogy Colvin elindult otthonról. A nőn egyetlen látható sérülés volt: egy vágás a tarkóján. Akkor még arra gyanakodtak, hogy a kád szélébe üthette be a fejét.

Igaz, már ekkor is gyanús volt a rendőröknek a férfi, de csak hat évvel később tartóztatták le. Az egyik oka ennek az volt, hogy a nő családja nem engedte, hogy felboncolják. 2010-ben azonban családja engedélyezte, hogy exhumálják a holttestet, amelyet felboncoltak. Kilenc évvel a felesége halála után a bíróság gyilkossággal vádolta meg Colvint.

Saját lányára akarta fogni a gyilkosságot


A férfi 2013-ban írt egy levelet a lánya nevében, amelyben úgy állította be, mintha a gyilkosságot a kislány követte volna el.

– írta a levélben.

A gyerekek anyjuk halála után apjuk szüleihez kerültek, ugyanis a férfi verte a kisfiút. A gyerekek azt is mondták, hogy a férfi megpróbált kiskorú lányokkal kapcsolatba lépni Facebookon. Az egyik megfenyegette a férfit, hogy jelenti a rendőrségen, ha nem hagyja békén.

Covlin, akit az ügyészek mohónak és gátlástalannak neveztek, állítólag még arra is kitalált egy tervet, hogy megöli saját szüleit.

Így akarta visszaszerezni a gyerekei felügyeleti jogát. Megpróbálta meggyőzni a lányát, Annát, hogy
vádolja meg a nagyapját szexuálisan zaklatással.

Mielőtt a férfit 2017-ben letartóztatták volna, álnéven hitelbehajtóként kezdett dolgozni. Miután letartóztatták, a munkatársai azt mondták róla, hogy egy „ki**szott pszichopata”, aki alkoholtól bűzölögve ment be dolgozni, és aki agresszív volt azokkal is, akiktől pénzt kéregetett.