Soros titkos paktumot kötött a migránsokról a kanadai miniszterelnökkel

Vágólapra másolva!
Két évvel ezelőtt, a globális migrációs válság kellős közepén Kanada kormányzati szintű megállapodást kötött az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságával (UNHCR) és Soros György Nyílt Társadalom Alapítványával (Open Society Foundation-OSF) annak érdekében, hogy együttesen elősegítsék a "társadalmi mobilitást", azaz a migránsok magánszponzorált utaztatását és integrációját. Egy felmérés alapján a kanadaiak 80%-a nem támogatja a bevándorláspárti spekuláns beavatkozását az ország belügyének számító migrációs politikába, de Sorost ez kicsit sem érdekli.
Vágólapra másolva!

A 2016 decemberében megkötött háromoldalú megállapodás értelmében a bevándorláspárti Justin Trudeau vezette liberális ottawai kormány, az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága és a Nyílt Társadalom Alapítvány egy közös projekt keretében növelte az úgynevezett magánszponzorációk számára biztosított mozgásteret az illegális bevándorlás szervezésében - írja a 888.hu kanadai forrásokra hivatkozva.

A passzus arra hivatkozik, hogy több kutatás szerint a magánúton történő támogatást (szociális és pénzügyi értelemben) élvező bevándorlók viszonylag korábban és pozitívabb módon képesek integrálódni és beilleszkedni a társadalomba.

A deklaráltan a migránsok utaztatását, költségeik egy részének megtérítését és szociális ellátását előirányzó megállapodás lényegében arról szól, hogy ha nem állami pénzből finanszírozzák a migránsok betelepítését, akkor jelentősen meggyorsíthatják a bevándorlást, és

csökkentik a bevándorláspárti kormányok felelősségét az adófizetők pénzének elköltésével kapcsolatban.

Ez utóbbi viszont nem a költségvetés megkíméléséről szól, hanem éppen ellenkezőleg: a transzparencia és a felelősségvállalás totális elkerüléséről.

Hogy ebben a megállapodásban mennyire volt benne Soros György keze, azt hűen érzékelteti, hogy a paktum megkötését követően felkerült, és a mai napig a kanadai kormány hivatalos honlapján olvasható a bevándorláspárti spekulánst dicsérő idézet: "milliónyi ember létezik a világon, aki a menekülteken szeretne segíteni. A magánszponzorációs modell bizonyítottan bevonja az erre hivatott egyéneket, csoportokat és vállalatokat, hogy azok közvetlenül hozzájárulhassanak a menekültek védelméhez."

Adódik a kérdés, hogy két év elteltével hol tart ez a folyamat?

Mennyi nem kormányzati pénzt öltek bele bizonyos szervezetek abba, hogy Kanadában elősegítsék a migránsok integrációját, utaztatását és szociális ellátását?

Pontosan erre volt kíváncsi a Rebel Media egyik munkatársa, Ezra Levant, aki közérdekű adatigényléssel fordult a kanadai kormányhoz. Levelében kikérte az összes olyan hivatalos dokumentumot, ami ezt a megállapodást rögzítette, valamint az azóta ez ügyben alkotott kormányzati döntéseket, politikai direktívákat.

Csakhogy az adatigénylésére olyan válasz érkezett, amire még ő sem számított.

Ugyanis a liberális kormány bevándorlási és menekültügyi osztályának hivatalos közlése szerint
alapos és hosszan tartó vizsgálatot követően nem találtunk ezzel a megállapodással összefüggésben adatokat.

Tehát nem megtagadták azok kiadását (amelyet nemzetbiztonsági okokból akár meg is tehet az állam), hanem azt mondták: ilyen adatok nem léteznek.

Miközben a kanadai kormány hivatalos oldalán feketén-fehéren látható, hogy ez a megállapodás 2016 decembere óta él.

Mi több, a kormányzati tájékoztatás kiemeli, hogy a Szíriával kötött áttelepítési program keretében érkező migránsok is élvezhetik ennek a "magánszponzorációs" modellnek az előnyeit.

Hogy Justin Trudeau Soros Györgyékkel megkötött paktuma mennyire nem tükrözi a népakaratot, elég csak megnézni az ez ügyben elkészített felméréseket.

Egy tavaly augusztusban elkészített felmérés alapján

miközben mindössze 6 százalékuk gondolja azt, hogy a migráció mértékét aktívan támogatni kell.

Talán éppen ezért olyan nagy a kormányzati titkolózás ezzel összefüggésben.