A migránshullámmal elszabadult a szexuális erőszak Európában

Finnország, menekültek, migráns
Migrants queue in front of a refugee reception centre in Tornio,Finland on September 25, 2015. Finland, whose Lapland steppe forms the European Union's northernmost border, expects to receive 25,000 to 30,000 asylum applications this year, compared to 3,600 in 2014. AFP PHOTO / Lehtikuva / PANU POHJOLA FINLAND OUT (Photo by PANU POHJOLA / LEHTIKUVA / AFP)
Vágólapra másolva!
Rendkívüli kormányülést tartottak hétvégén Finnországban, miután az egyik közép-finnországi városban válsághelyzet alakult ki a pedofil migránsok által kislányok ellen elkövetett rengeteg szexuális erőszak miatt. 
Vágólapra másolva!

Ahogy arról az Origo is beszámolt, számtalan olyan bűncselekmény ügyében nyomoz a finn rendőrség, amelyben 15 év alatti lányokat erőszakoltak meg az ország középső részén, a Botteni-öböl partján fekvő Oulu városban.

Decemberben

őrizetbe vettek hét migránst kiskorú lányok elleni nemi erőszak gyanújával,


egyikük pedig elhagyta Finnországot, mielőtt elfoghatták volna. Végül Németországban vették őrizetbe január első napjaiban.

Az egyik áldozat azóta meghalt, de a hatóságok nem hozták nyilvánosságra, hogy halálának köze van-e az erőszakhoz. Az áldozatok kiskorú - 12-15 éves - lányok voltak, akikkel a migránsok a közösségi médiában léptek kapcsolatba, azt ígérve nekik, hogy cigarettát, alkoholt kapnak tőlük, ha találkoznak velük.

Migránsok egy finn befogadóközpont előtt Forrás: AFP/Str / Lehtikuva/Panu Pohjola

Tavaly nyár óta összesen tizenhat embert vettek őrizetbe, 20 és 30 év közötti migránsokat – sajtóbeszámolók szerint afgánokat, irakiakat és eritreaiakat.

A kormánykoalíció legkisebb pártja, a konzervatív Kék Reformpárt azt követeli, hogy toloncolják ki az országból a szexuális bűncselekményeket elkövető migránsokat. A botrány olyan nagy, hogy a miniszterelnök és a köztársasági elnök újévi beszédében is kénytelen volt vele foglalkozni.

Kai Mykkänen belügyminiszter nem tagadta, hogy

az oului nemi erőszakok elkövetésével Észak-Afrikából és Közel-Keletről érkezett migránsokat gyanúsítanak.

Ezekből a térségekből érkezik a legtöbb illegális bevándorló az országba.

Ouluban hihetetlenül feszült a hangulat, a helyiek fel vannak háborodva, hogy a hatóságok nem védik meg őket.

A migránsok által elkövetett szexuális erőszak minden olyan országban nagy probléma, ahol sok az illegális bevándorló. Ahogy azt korábban megírtuk: a Svédországban elkövetett szexuális támadásokat 84 százalékban nem európai származású migránsok követik el, miközben az áldozatok nagy része fiatal, fehér lány.

Közelmúltban publikált statisztikai adatok szerint a Németországban elkövetett nemi erőszakok kétharmada is migránsokkal vagy migráns hátterűekkel hozható összefüggésbe.

Az angliai Rotherhamben pakisztáni migránsbandák másfél évtized alatt 1500 lányt, nagy többségben gyerekeket erőszakoltak meg. A város lakosságának 15 százalékát kitevő pakisztáni származású muszlim migránsok gyerekek százait rabolták el a családjaiktól, majd szexrabszolgaként kezelték őket.

Arra hivatkoztak, hogy bármit megtehetnek velük, hiszen „fehér prostituáltak", akik nem őrzik meg a szüzességüket, és nem viselnek testüket teljesen elfedő ruhát. Az elkövetők egyértelműen a nem muszlim többség elleni terrorcselekményként használták a nemi erőszakot.