150 ezer liter folyékony csoki ömlött az autópályára

2019.01.15. 20:32

Nem szokványos autóbaleset történt hétfő délután az Egyesült Államok-beli Arizonában. Egy kamionról leszakadt a tartálykocsija, aminek következtében hatalmas mennyiségű folyékony csokoládé borított be mindent a környéken.

Bizony nem mindennapi látvány fogadta hétfő délután az Arizona államban található Flagstaff város határában közlekedőket.

Eddig ismeretlen okból az arra közlekedő kamionnak leszakadt a tartálykocsija, amiből 1500 hektoliternyi folyékony csokoládé ömlött ki az úttestre, illetve az út menti árokba.

Az Arizonai Közbiztonsági Hivatal által közreadott kép a Flagstaff közelében 2019. január 14-én történt balesetről, amelynél több mint 150 ezer liter folyékony csokoládé ömlött az autópályáraForrás: MTI/AP/Arizonai Közbiztonsági Hivatal/

 A megsérült tartályból percek alatt több ezer liter "forró csokoládé" ömlött az úttestre. Mivel a helyszínelés idején is több tízezer liter folyékony csokoládé volt még a tartálykocsiban, és higiéniai okokból azt már nem lehetett felhasználni, ezért elvontatása előtt az édességgyár munkatársa kénytelen volt lecsapolni annak megmaradt tartalmát,furcsa módon csak úgy szimplán az út menti árokba.

Egy munkás az út menti árokba szivattyúzza a folyékony csokoládétForrás: MTI/AP/Arizonai Közbiztonsági Hivatal/

Egyébként a balesetben senki sem sérült meg.