Még 50 embert keresnek a nairobi terrortámadás után

TOPSHOTS Horizontal AFRICA AFTERMATH OF THE TERRORISM TERRORIST ATTACK BOMBING ATTACK TERRORIST ACTION SCENE OF THE ATTACK VICTIM CASUALTY EVACUATION SERVICEMAN SOLDIER PERSON-ACCIDENT AND RESCUE AMBULANCE AMBULANCEMAN PRESS PHOTOGRAPHER JOURNALIST ON THE
A sebesültek ellátása mellett tovább keresik az eltűnteket is
Vágólapra másolva!
A kenyai biztonsági erők megölték a nairobi terrortámadás összes elkövetőjét, illetve volt az iszlamisták között olyan, aki felrobbantotta magát. Öt támadó holttestét találták meg, és legalább 21 civil halálos áldozata van a drámának, de könnyen lehet, hogy ez a szám nőni fog, mert mintegy 50 embert eltűntként tartanak számon – jelentették csütörtök hajnalban hírügynökségek különböző források közlése alapján. Az ötven eltűntről a helyi vöröskereszt beszélt szerda délután.
Vágólapra másolva!

Az al-Kaida terrorhálózathoz kötődő al-Shabaab szomáliai iszlamista milícia már kedden jelentkezett a támadás elkövetőjeként, majd csütörtök hajnalban közölték: a Nairobi központjában lévő DusitD2 épületegyüttes elleni támadást azért hajtották végre, mert így akarták megbosszulni, hogy Donald Trump amerikai elnök elismerte Jeruzsálemet Izrael fővárosaként.

A sebesültek ellátása mellett tovább keresik az eltűnteket is Forrás: AFP/Luis Tato

„Mindaddig, amíg az Egyesült Államok és Izrael lábbal tiporja a palesztinok jogait, ezen országok gazdasági érdekei csorbát fognak szenvedni” – szögezték le az iszlamisták a rádiójukban beolvasott közleményükben. Hozzátették, hogy a szállodából, éttermekből, üzletekből, irodaházakból álló komplexum elleni támadást az al-Kaida vezetőjének, Ajmán az-Zavahrinak az útmutatása alapján hajtották végre.

A halálos áldozatok között 16 kenyai van, egy amerikai állampolgár, aki az Egyesült Államok ellen 2001. szeptember 11-én elkövetett összetett terrortámadás egyik túlélője volt, és egy brit fejlesztési szakember. Három áldozat afrikai, de állampolgárságukat egyelőre nem tudják – közölte Joseph Boinnet kenyai rendőr-főfelügyelő.