Több munkás is elájult, veszélyes anyag szivárog egy útépítésen

Vágólapra másolva!
Azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan mi történt, csak annyi biztos, hogy valamiféle veszélyes anyag került a levegőbe egy útépítésnél a dunaszerdahelyi járásban, mindössze 20-30 kilométerre a szlovák-magyar határtól - számolt be a rendkívüli eseményről a Szlovák Távirati Iroda (TASR).
Vágólapra másolva!

Friss: A tűzoltók egyelőre nem azonosították azt a veszélyes anyagot, amely az R7-es gyorsforgalmi út építésénél szivárgott Sárosfa és Lég községek között. Zuzana Farkasová, a Szlovák Országos Tűzoltószolgálat (HaZZ) szóvivője arról tájékoztatott, hogy már több mérést is végeztek, de továbbra sem tudják mi történhetett. Sőt, a legfrissebb információk szerint senkit nem vittek kórházba.

A D4R7 Construction projekt kivitelezője azt nyilatkozta, hogy

az adott térségben nem csináltak semmi olyat, ami veszélyeztethette volna az ott dolgozók egészségét.

Ennek ellentmond a Szlovák Országos Tűzoltószolgálat legutolsó közösségi bejegyzése, amely szerint

már 16-ra emelkedett azoknak a száma, akik orvosi ellátásra szorultak a környéken.

A helyszínre kiérkezett a katasztrófavédelmi mobil-laborkocsi is, de az első mérése nem mutatott ki káros vegyianyagot a levegőben, tehát továbbra is rejtély, hogy mitől lettek rosszul a munkások, akik közül több is eszméletét vesztette.

Közben Galántáról a helyszínre érkezett egy, szükség esetén evakuálásra szánt autóbusz is. Ugyanakkor a helyi médiának Sárfalva polgármestere, Földváry Terézia azt mondta, hogy a lakosok is csak találgatják, hogy mi történhetett.

- nyilatkozta a felvidéki település első embere. A sajtó megkereste Morvay Györgyöt, a Dunaszerdahelyi Járási Hivatal vezetőjét is, azonban ő sem tudott bővebb tájékoztatást adni a balesetről. Közben a helyszínre megérkezett Érsek Árpád, szlovák közlekedési miniszter is, aki a következőképpen próbálta megnyugtatni a lakosságot:

- nyilatkozta a miniszter.

Továbbra sem világos, hogy mi történt a felvidéki település határában, az útépítésnél

Csütörtök délután nagy erőkkel vonultak ki Sárosfa határába az épülő R7-es elkerőlő autóúthoz a mentők és a szlovák katasztrófavédelmisek, és Pozsonyból a helyszínre tartott egy mobillabor is.

Egyelőre csak azt közölték, hogy valamilyen veszélyes vegyi anyag szivároghat a helyszínen, ugyanis nyolc eszméletlen munkást kellett vérző orral kórházba szállítani. Közülük háromnak súlyos az állapota.

- nyilatkozta Júlia Kedrová, a Nagyszombati Megyei Tűzoltóság szóvivője. A TASR azt is megjegyezte, hogy az eset súlyosságát jelzi, hogy a helyszínre tart Érsek Árpád, szlovák közlekedési miniszter is.

A rendőrség lezárta a környéket, a közelben lakóktól azt kérték, hogy ne hagyják el otthonaikat, és az ablakaikat tartsák zárva.

Amint bővebbet megtudunk, frissítjük cikkünket.