Baleset érte II. Erzsébet királynő 97 éves férjét

2019.01.18. 10:41

Fülöp hercegnek a járókelők segítettek kimászni az autóból. Az orvosok szerint kész csoda, hogy a brit uralkodó idős férje túlélte a súlyos balesetet. 

II. Erzsébet férjét nagyon megviselte a csütörtök délutáni karambol. A herceg éppen az országútra akart felhajtani, amikor egy autó belérohant. A terepjárója felborult, és bár kész csoda, de a 97 éves hercegnek az ijedtségen kívül nem lett komolyabb baja - írja a balesetről a Telegraph

A másik autóban két ember utazott, ők könnyebb sérülésekkel megúszták a balesetet. A rendőrök a helyszínen szondáztattak is, de kiderült, egyik sofőr sem ivott.

A herceg extrabiztonságos autóját viszont komoly kár érte, ezt a palota is megerősítette. Hihetetlen, hogy senkinek sem esett komolyabb baja egy ilyen baleset után. Egy 30 éves esetében is csoda lenne, de egy 97 éves ember esetében pláne - mondta egy szemtanú.

Fülöp hercegnek egyébként érvényes jogosítványa van, de a brit törvények szerint ilyen idős korban háromévente orvosi alkalmassági vizsgára kell mennie.