Újabb migránskaraván indult el az Egyesült Államok felé

hondurasi migránsok, Guatemala
16 October 2018, Guatemala, Chiquimula: Honduran migrants line up to enter a shelter. A group of about 1600 Hondurans had left last Saturday 13.10.2018 for the USA. On 16.10.2018 they crossed the border to Guatemala. In search of a better life, the people had fled from their homeland of Honduras, which was marked by violence and poverty. Photo: Morena Perez Joachin/dpa
Vágólapra másolva!
A mexikói sajtó írta meg, hogy újabb migránskaravánok keltek át a mexikói-guatemalai határon. Írja a 888.hu. A mostani migránskaraván kedden kelt útra a hondurasi San Pedro Sula városából és időközben salvadori és guatemalai migránsok is csatlakoztak a tömeghez.
Vágólapra másolva!

Az illegális bevándorlók 1000-2000 fős csoportja a Suchiate határfolyó felett ívelő hídon keresztül jutott el a guatemalai Tecún Umán határtelepülésről a mexikói Ciudad Hidalgóba. A migránskaraván a Ciudad Hidalgótól 30 kilométerre fekvő Tapachula település irányába halad a dél-mexikói Chiapasban.

Forrás: AFP/Morena Perez Joachin

A mexikói kormány korábban bejelentette, hogy emberek csak a megfelelő iratok felmutatása mellett utazhatnak be az országba. Mexikó ezért január elején úgy döntött, hogy háromszázhetven határőrt küld az ország déli részére, a guatemalai-mexikói határsáv ellenőrzésére- számol be a cikk.

A mostani migránskaraván kedden kelt útra a hondurasi San Pedro Sula városából és időközben salvadori és guatemalai migránsok is csatlakoztak a tömeghez.

A Közép-Amerikából tömegével elinduló migránsok sorsa heves vitákat eredményezetett az USA-ban, azonban

Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke ragaszkodik ahhoz, hogy nem engedi át a migránsokat a határon.

Donald Trump Forrás: AFP/Pool/Carlos Barria

Mint emlékezetes tavaly ősszel közép-amerikaiak ezrei - három karaván tagjai - próbáltak meg bejutni az Egyesült Államokba ugyancsak Hondurasból kiindulva. Hondurasi tisztségviselők szerint több mint hétezren kényszerültek visszafordulni a mexikói határon található Tijuanából, míg 2500-an úgy döntöttek, hogy minden nehézség ellenére kitartanak elhatározásuk mellett, és tovább várnak a bebocsátásra.