Már több mint 90 halottja van a mexikói vezetékrobbanásnak

Tlahuililpan, 2019. január 20. Helyszínelő dolgozik a Mexikóban felrobbant üzemanyag-vezetéknél, a Mexikóvárostól száz kilométerre, északra fekvő Tlahuelilpan településen 2019. január 19-én. Az előző napi robbanás halálos áldozatainak száma hetvenháromra emelkedett, hetvennégy sérültet kezelnek a helyi kórházakban égési sebekkel. MTI/EPA/EFE/MLA
Vágólapra másolva!
Kilencvenháromra nőtt a kelet-mexikói Hidalgo állam Tlahuelilpan nevű városában a múlt héten, egy megcsapolt üzemanyag-vezetéknél bekövetkezett robbanás halálos áldozatainak száma – közölte kedden Jorge Alcocer mexikói egészségügyi miniszter.
Vágólapra másolva!

A mexikói egészségügyi tárca vezetője elmondta továbbá, hogy 46 embert továbbra is kórházban ápolnak.

A vezetéket üzemeltető állami olajvállalat, a Pemex közben elismerte, hogy

nem zárta el a vezeték szelepét azonnal, mihelyt észlelte a szivárgást,

mert eleinte azt hitte, hogy az nem jelentős.

Helyszínelő dolgozik a Mexikóban felrobbant üzemanyag-vezetéknél január 19-én Forrás: MTI/EPA/EFE/Mla

A Tuxpan és Tula városok között futó vezeték múlt péntek este robbant be, néhány órával azután, hogy Tlahuelilpan külterületén tolvajok illegális csapoló nyílást fúrtak rajta, és a helybéliek vödrökben kannákkal és vödrökkel próbálták felfogni a sugárban szanaszét fröcskölő üzemanyagot. A robbanás következtében hatalmas tűz ütött ki, és sok holttest szénné égett, ami lehetetlenné tette az azonosításukat.

A szerencsétlenség épp három héttel azután következett be, hogy Andrés Manuel López Obrador mexikói elnök kampányt hirdetett a bandák ellen, amelyek megcsapolják az üzemanyag-vezetékeket, évente mintegy 3 milliárd dollár veszteséget okozva az államnak.