Kína is fellép az iszlám hódítása ellen

Vágólapra másolva!
Ahogy arról az Origo is folyamatosan beszámol, a nyugat-európai muszlim bevándorlók teljesen átalakítják a társadalmi struktúrákat annak minden következményével, ennek eredményeként egyre többen tárják fel azt a világot, amelyet az egyoldalú sajtó próbál elhallgatni saját állampolgárai előtt is.  Nemrégen az integráció teljes kudarcáról beszélt Alain Destexhe liberális párti belga szenátor is, mely egyértelműen mutatja, hogy a folyamatok gyakorlatilag visszafordíthatatlanok. Vannak azonban a világon olyan országok, amelyek nem akarják feladni saját kultúrájukat, és nem akarnak integrálódni egy igencsak sajátos vallási és civilizációs elvárásoknak megfelelően. A kínai kormányzat komoly intézkedéseiről, a radikális iszlám elleni fellépésről már beszámoltuk korábban. Kína most egy olyan ötéves politikai tervet akar végrehajtani, melynek célja az iszlám kínai társadalomba való integrációja. 
Vágólapra másolva!

Kínában most is hatályban van egy olyan szabályozás, amely tiltja az egész fejet eltakaró kendő viselését, mondván, hogy egy ilyen viseletben bárki a rendőrséggel szemben is támadólag léphet fel.

Idén a kínai kormány egy 5 éves politikai terv végrehajtását indítja meg, amelynek az a célja, hogy a muszlimokat, iszlám hívőket integrálja a kínai társadalomba.

Sabine Trebinjac, a francia Tudományos Kutatás Központjának 30 éve Kínában kutató antropológusa elmondta, hogy

a kínai kormány az iszlámot egy radikális vallásnak és ezért veszélyes mozgalomnak tartja, ezért indítják el a deradikalizációs tervet. Ennek következtében integrálni akarják a muszlimokat, nem akarnak hozzájuk alkalmazkodni.

– olvasható a francia tudományos magazinban, a Sciences et Avenir oldalán.

Hasonlóan ahhoz a szocializmushoz, amely egyfajta gazdasági kapitalizmus és Kína saját, rendkívüli fejlődést és eredményeket hozó rendszere, egy kínai iszlámot akarnak létrehozni. Ennek nagyon egyszerű kritériumai vannak: úgy kell élni, ahogy egy kínai él, tehát meg kell tanulni kínaiul, és lojálisnak kell lenni a fennálló állammal szemben.

A 8 régió és tartomány muszlim vezetői elfogadták az 5 éves tervet, és alávetik magukat a kínai kormányzati elvárásoknak.

Egy 2009-es adat szerint összesen 21 millió 667 ezer muszlim él Kínában, de ez az 1.387 milliárd kínaihoz képest csak az összlakosság 1,6%-a.