Legalább 26-an meghaltak a celebeszi árvízben

flood Horizontal This handout picture taken and released by Indonesia's Badan Nasional Penanggulangan Bencana (BNPB), the accident mitigation agency, on January 23, 2019 shows an aerial view of the flood situation in Gowa, Sulawesi. - At least eight peopl
A gát megnyitása csak rontotta a helyzetet
Vágólapra másolva!
Súlyos árvizek pusztítanak az indonéziai Celebesz sziget déli részén, a helyi katasztrófavédelmi hivatal tájékoztatása szerint legalább 26 ember halottja van a természeti csapásnak, és 24-en eltűntek. A halálos áldozatok száma növekedhet.
Vágólapra másolva!

Az árvizek és földcsuszamlások miatt közel négyezer embernek kellett elhagynia otthonát. Több híd összeroskadt a víz nyomása alatt, nincs áramszolgáltatás az árvíz sújtotta területeken.

A gát megnyitása csak rontotta a helyzetet Forrás: AFP/BNBP

A napok óta tartó heves esőzések következtében Makassar körzetében a Sumgai Jeneberang folyó átcsapott a Bili Bili kőgáton. Mivel fennállt a gátszakadás veszélye, a gát üzemeltetői megnyitották a zsilipeket, hogy leengedjék a vizet, és ezzel még nagyobb áradást okoztak. Arra már nem volt idejük, hogy figyelmeztessék az ottani lakosságot.

A monszun idején gyakoriak az árvizek Indonéziában.