Azt ígérte az idős lovak gazdáinak, hogy otthont ad az állatoknak, de kutyaeledel lett belőlük

Namíbia
Namíbiai vadlovak (Equus ferus caballus)
Vágólapra másolva!
Egy amerikai állatorvos hallgató több tucat lovat adott el mexikói mészárszékeknek, miközben az idős lovak gazdáinak azt ígérte, megmenti és gondozza az állatokat - írja a People.
Vágólapra másolva!

Letartóztattak Alabamában egy 24 éves állatorvos hallgatót, miután kiderült, hogy egy tucatnyi lótulajdonost vert át.

Fallon Danielle Blackwood azt ígérte a gazdáknak, hogy gondozza az idős lovakat, de a valóságban eladta az állatokat mexikói mészárszékeknek, hogy aztán kutyaeledel legyen belőlük.

Tizenhárom ló pusztulhatott el így a vád szerint, de mintegy 50 ló kerülhetett így a nő birtokába. Blackwood azt ígérte, hogy egy 18 hektáros farmon gondozza majd az öreg állatokat.

A hatóságok 2018 októbere óta keresték Blackwoodot, amikor egy vádesküdtszék vádat emelt ellene. A kerületi ügyész, Pamela Casey elmondása alapján

a tulajdonosok akkor kezdtek el gyanakodni, amikor megpróbálták elérni a nőnél, hogy meglátogassák lovaikat,

de ez sosem történt meg, a lovak eltűntek. Lindsay Rosentrater, az egyik lótulajdonos azzal a feltétellel adta el a lovát, hogy ha bármikor meggondolja magát, visszakaphatja az állatot. Egyik alkalommal fényképet kért Blackwoodtól a lóról, de a nő sosem küldte el a fotót.

Illusztráció Forrás: Wikimedia Commons

Egy másik tulajdonos, Lisa Rudolph azt mondta,

olyan halált szenvedtek el ezek az állatok, amelyet nem érdemeltek meg.

A nő a gyanú szerint az idős lovakat közvetítőkön keresztül különböző mexikói mészárszékeknek adta el, ahol kutyaeledelt készítenek belőlük.

Andre Brunson, Macon megye seriffje azt mondta Fallon Blackwoodról; megkapta ingyen ezeket a szeretett öreg lovakat azzal, hogy azok boldogan élik majd az életüket nála. Ehelyett vágóhídra küldte az állatokat.

Fallon Blackwoodot január 20-án tartóztatták le, de 15 ezer dolláros óvadék ellenében szabadlábon védekezhet, és már visszatért az iskolába, ahol májusban diplomázik.