Bíróság elé állították a svéd férfit, mert lustának nevezte a migránsokat

Vágólapra másolva!
Egy szélsőbalos csoport a nemzetközi baloldal legszebb hagyományait ápolva jelentget fel bárkit a svéd hatóságoknál, aki szerintük „gyűlölet-bűncselekményt" követ el. Egy svéd férfi arról írt a Facebook-oldalán, hogy szerinte a szomáliai migránsok lusták. A szabad véleménynyilvánításáért azonban a bíróság előtt kellett felelnie a tolerancia hazájának hazudott skandináv államban.
Vágólapra másolva!

A 70-es éveiben járó férfi Uddevalla település városi bírósága elé lett idézve egy Facebook-hozzászólás miatt, amelyben a szomáliai migránsokat „lustának" nevezte.

A férfi az után került a hatóságok látókörébe, hogy

– írja a 888.hu a Nyheter Idag című svéd lap információira hivatkozva.

A férfi a svéd SVT „közszolgálati" (valójában elfogultan baloldali) média Facebook-oldalán írt hozzászólást egy cikk alá, amely azt taglalta, hogy

a svédországi szomáliaiak mintegy 20 százaléka nem dolgozik.

A férfi véleménye szerint ez hazugság, ugyanis szerinte

A férfi még tavaly kommentelt, ám a rendőrség csak most értesült róla, „hála" a feljelentőhálózatnak. A csoport eddig több száz embert jelentett fel és küldött bíróság elé.

A bíró kérdésére a vádlott nem tudta felidézni, hogy

A vádlott közölte, hogy többször is írt a muszlimokról hozzászólásokat, ám a családja egyik fele muszlim, és ők is mondogatják néha, hogy ez így nem mehet tovább.

A férfi valószínűleg pénzbüntetésre számíthat, amelynek összege olyan 300-400 ezer forintnak megfelelő svéd korona lehet.