Két hétig küzdöttek a kútba esett kisfiú életéért, hiába

Vágólapra másolva!
Január 13-án zuhant bele egy mindössze 25 centiméter átmérőjű kútba a kétéves Julen Rosello, a spanyolországi Totalan településen.
Vágólapra másolva!

A hegyvidéki területen a család éppen ebédelt, amikor a kisfiú előbb eltávolodott a családjától, majd szülei szeme láttára beleesett a kútba.

A mentőcsapatok a kúttal párhuzamosan, néhány méterrel arrébb egy lyukat fúrtak. Egy speciális kapszulában ereszkedtek le a speciális bányamentők.

Bár már akkor sem adott életjelet magáról a kisfiú, a csapatnak körülbelül 70 méteres mélységben vízszintesen vájtak egy járatot, összekapcsolva a kúttal.

Ez körülbelül egy napba telt, és a bányászok 40-60 percenként váltották majd egymást

A faluban csütörtök este virrasztást tartottak, amelyen több mint 200 ember vett részt.

Ma éjjel kettő óra után pár perccel pedig megtalálták a kisfiú holttestét a mentőcsapatok

- írja a Telegraph.

A gyerek szülei a helyszínen voltak ekkor, pár perc múlva már ők is megtudták, hogy meghalt a gyerekük. A spanyol kormány szóvivője, Alfonso Rodriguez Gomez de Celis részvétét fejezte ki a családnak, miután megtalálták Jules holttestét.

A kisfiú apja José Rosello, korábban azt mondta, hogy nem veszítették még el a reményt, az utolsó pillanatig bíztak a csodában. Most viszont összeroppantak.

Két éve hároméves fiúk halt meg, szívbetegségben.

Közben a spanyol csendőrség nyomozni kezdett, ugyanis felmerült a gyanú, hogy a kutat törvénytelenül fúrták.

Az önkormányzat állítja, hogy nem adtak rá engedélyt,

míg a fúrást végző cég szerint a megrendeléstől kezdve minden szabályos volt, a kutat pedig lezárták a munkálatok befejeztével.