Az asztalon hagyta a spagettit, belehalt, amikor megette

spagetti ökölszabályai
Vágólapra másolva!
Ételmérgezést kapott egy fiatal belga férfi, amikor az öt napos spagettit megette anélkül, hogy előtte a hűtőben tárolta volna az ételt. Egy baktérium támadta meg a testét, és szörnyű kínok között halt meg. A holttestét a szülei találták meg másnap a szobájában. 
Vágólapra másolva!

A belga egyetemista spagettit főzött, azonban az ételt azután sem tette hűtőbe, hogy evett belőle. Sőt, napokig az asztalon hagyta. Mikrohullámú sütőben melegítette fel, újra és újra evett belőle. A fiúnak nem tűnt fel, de az étel már romlott volt.

Miután megvacsorázott, körülbelül másfél óra múlva fájni kezdett a feje, és hányingere lett, majd órákon át hányt.

Amikor egy kicsit jobban lett, lefeküdt aludni, fel azonban nem ébredt többé.

Holttestét a szülei találták meg másnap délelőtt.

Spagetti - Illusztráció Forrás: Táfelspicc

Az eset még 2008-ban történt, és a szülők nem akarták, hogy fiúk története nyilvánosságra kerüljön. Egészen mostanáig.

A boncolás során kiderült, hogy az egyetemista testét a Bacillus cereus nevű baktérium támadta meg. Ennek túlzott elszaporodása végzetes volt.

Igaz, ez a baktérium szinte minden ételben megtalálható, de nem veszélyes, ha rendesen tároljuk és fogyasztjuk az ételeket.

A fiú szervezetébe annyi baktérium került, hogy csak néhány óra kellett hozzá, hogy tönkretegye a máját. Az esettel kapcsolatban a mikrobiológus Dr. Bernard a Metrónak elmondta, hogy ha kicsit is azt érezzük az ételen, hogy az megromlott, semmi esetre se együk meg.