Kegyetlen módon vasalják ki a kislányok mellét Nagy-Britanniában

depressed woman sitting in the dark bedroom woman depression insomnia lonely sleep bed depressed sitting anxiety home sad awake disorder sick bedroom tired black stress unhappy worried pajamas suffering headache girl young women female sleepless upset dep
depressed woman sitting head in hands in the dark bedroom
Vágólapra másolva!
Terjed az Egyesült Királyságban az az afrikai szokás, mely során egy forró kővel „kivasalják” a fiatal lányok mellkasát, hogy ne nőjön a mellük.
Vágólapra másolva!

Londoni, yorkshire-i és essexi közösségi dolgozók arról számoltak be, hogy afrikai származású gyerekeken egyre gyakrabban végzik el a fájdalmas és gyalázatos „beavatkozást”.

Margaret Nyuydzewira, a Cawogido női egészségmegőrzési szervezet vezetője szerint már legalább 1000 nőn végrehajtották a „vasalást” az Egyesült Királyságban. Egy névtelenséget kérő aktivista pedig arról számolt be, hogy csak ő egyedül 15-20 esetről tud egy Croydon nevű kisvárosban.

Általában a szigetországban hajtják végre a borzalmas beavatkozást, melynek során jellemzően

az anyák, nagynénik vagy a nagymamák egy forró kővel végigmasszírozzák a kislányok mellkasát, hogy lelassítsák a mellük növekedését.

Néha hetente egyszer, de van amikor kéthetente kell kiállniuk a gyerekeknek a kínzást, attól függően, hogy „hogyan nőnek vissza”.

A végrehajtó anyák szerint ez pusztán egy hagyományos módja annak, hogy a kicsiket megvédjék a kéretlen férfi tekintetektől, szexuális zaklatástól és nemi erőszaktól.

Szakértők szerint viszont a kivasalás nem más, mint gyerekbántalmazás, ami fizikailag és pszichológiailag is mély nyomokat hagy a lányokban.

Nem is beszélve a fertőzésekről, hogy nem lesznek képesek később szoptatni, a test eltorzulásáról és mellrák kialakulásának drámaian megnövekedett kockázatáról.

A rendőrségnek egyébként nincsenek konkrét információi a gyerekek kivasalásáról, az egyik felügyelő azonban azt mondta: ha tudnánk, hogy ez megtörténik, akkor tennénk ellene. Az embereknek pedig fel kell ismerniük, hogy ez az egész nem más, mint gyermekbántalmazás.