Járókelőkre lőtt egy fegyveres a franciaországi Bastiában - videó

Bastia lövöldözés Franciaaország
A lövöldözés szerda délután fél 5 körül történt. Az idős férfi ebben a házban barikádozta el magát.
Vágólapra másolva!
Járókelőkre lőtt egy férfi szerda délután a Franciaországhoz tartozó Korzikán, Bastia egyik déli kerületében. A támadásban egy ember meghalt, és legalább hatan megsebesültek, egyikük sérülése életveszélyes - jelentették francia hírportálok.
Vágólapra másolva!

Friss: Mielőtt Marseilleből megérkezett volna a túsztárgyaló, illetve a RAID emberei a lövöldöző éjfél előtt megölte magát. Ezt a város polgármestere, is megerősítette rendőrség forrásra hivatkozva -írja a France 3.

A France 3 Corse tévécsatorna beszámolója szerint a rendőrök behatoltak ugyan a körbevett lakóház alsó szintjére, azonban a lakást, ahol az elkövető elbarikádozta magát az előző hírekkel ellentétben mégsem rohamozták meg. Ennek oka, hogy Marseilleből helikopterrel úton van egy túsztárgyaló.

A korzikai Monde.fr helyszíni tudósítója este nyolc óra körül arról számolt be, hogy

a rendőrség által körülvett épületből lövéseket és egy robbanást is hallottak, a kommandósok valószínűleg megrohamozták az épületet.

A Corsematin regionális lap portálja szerint a férfi késsel is megtámadta a járókelőket. Az első hírek öt, illetve hét sérültről szóltak.

Rendőrségi források később megerősítették, hogy összesen heten sérültek meg a támadásban, közülük egy ember a kórházba szállítás közben meghalt.

Egy másik életveszélyes állapotban lévő sérültet jelenleg is műtenek. A sérültek között van egy rendőr is.

Egy 70 éves, büntettet előéletű helyi lakos nyitott tűzet a járókelőkre. Forrás: Facebook/Actualité des Services de Secours de Corse

A gyanúsított elbarikádozta magát abban az épületben, amelyikben lakik.

A BFM hírtelevízió úgy tudja, hogy a gyanúsított egy 70 éves helyi lakos, akinek a motivációi egyelőre ismeretlenek.

A férfinak állítólag rendszeresen voltak konfliktusai a szomszédaival. Forrás: Facebook/Actualité des Services de Secours de Corse

Az épületet nagy erőkkel vették körbe a rendőrség és a csendőrség erői, és megpróbálnak kapcsolatba lépni a férfival.

Szomszédjai szerint a gyanúsított egyébként rendszeresen vadászott, és erőszakos ember hírében állt.

A lövöldözés szerda délután fél 5 körül történt. Az idős férfi ebben a házban barikádozta el magát. Forrás: Facebook/Régis Rodriguez

A francia rendőrség annyit közölt, hogy a férfi büntetett előéletű, köztörvényes bűncselekmények és emberölés miatt ítélték el korábban, és rendszeres konfliktusban állt a szomszédjaival.

Forrás: Facebook/France Bleu RCFM

A francia hatóságok ugyanakkor közölték, hogy nem terrorcselekményként kezelik az esetet.