Csak januárban 8 embert öltek meg Londonban

London, Big Ben
Big Ben, 1858, clock tower of Palace of Westminster or Houses of Parliament, London, UK, 1840-60, by Sir Charles Barry and Augustus Pugin, seen from Westminster Bridge, road and foot traffic bridge, 1862, Thomas Page and Charles Barry. Picture by Manuel Cohen
Vágólapra másolva!
A legutóbbi áldozat egy 17 éves fiú, akit három tinédzser egy Rambo-késsel szurkált halálra.
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo is beszámolt róla, egy 17 éves fiút halálra késeltek Észak-Londonban.

Az áldozat, a 17 éves Nedim Bilgin mindössze pár száz méterre biciklizett a Temzétől északra található Islington kerületi otthonától, amikor összetűzésbe került három – 16, 17 és 18 éves - bandataggal.

A támadás után a sérült a fiatal megpróbált eljutni egy boltig, de már előtte a járdán összeesett.

Három férfi ezután megpróbálta megmenteni az életét, barátai pedig elrohantak a családjáért, akik kicsivel később meg is érkeztek a helyszínre, de már csak fiúk letakart holttestét láthatták.

A rendőrség később megerősítette, hogy a fiú a szúrásokba halt bele, a helyszínen a hatóságok két kést találtak. A szülők körülbelül egy órával a gyilkosság után érkeztek a tetthelyre, majd átküzdötték magukat a rendőrségi kordonon, hogy halott fiuk mellett lehessenek, végül a rendőrök kivezették őket onnan. Egy szemtanú úgy írta le a helyzetet, hogy

Eredetileg a hatóságok úgy vélték, hogy az áldozat nem volt hajlandó átadni kerékpárját a támadóinak és ezért történt a késelés. Viszont az apa szerint a fiának volt néhány „problémás" barátja, ezért a rendőrség most már azután is nyomoz, hogy van-e köze a tragédiának a bandák közti harcokhoz.
A három gyilkos tinédzsert letartóztatták és emberöléssel vádolják őket.

A 17 éves áldozat már a második fiatalkorú csak januárban, a hónapban pedig már összesen 8 embert gyilkoltak meg Londonban.

Egyre kevésbé biztonságos London Forrás: AFP/Manuel Cohen

Sadiq Khan miatt szabadult el a bűnözés?

A brit főváros egyébként sohasem számított a béke szigetének, ugyanakkor az új polgármester, a pakisztáni származású muzulmán Sadiq Khan hivatalba lépése óta még inkább elszabadult az erőszak. A politikus valami teljesen érhetetlen, alternatív valóságban él, ugyanis a növekvő erőszak, a szexuális zaklatások, a gyilkosságok és több terrortámadás után is képes volt azt nyilatkozni a BBC-nek, hogy London a világ egyik legbiztonságosabb városa, a támadásokért pedig azok hibásak, akik csökkentették a rendőrség költségvetését.

Természetesen saját felelősségét nem firtatja, sőt kitart azon álláspontja mellett, miszerint neki nincs köze ahhoz, hogy az elmúlt években több terrorakció is történt az általa vezetett városban.

Sadiq Khan ráadásul a 2016. szeptember 22-i New York-i robbantások után

kifejtette felfoghatatlan álláspontját is, miszerint a terrortámadások a nagyvárosok életének természetes részei, amivel együtt kell élni.

Arról persze nem beszélt, hogy az olyan nagyvárosokban, ahol nem élnek nagy számban muszlim migránsok, miért nincsenek terrortámadások? Ilyen települések például a japán, dél-koreai, a kelet-közép-európai vagy a latin-amerikai nagyvárosok.

A muszlim városvezető a beiktatása óta nem hajlandó foglalkozni a bűnözés problémáival, emiatt pedig radikálisan emelkedett a bevándorlók által elkövetett késelések és a savas támadások száma is. Tavaly áprilisban például volt olyan nap, amikor 90 perc alatt hat késes támadt történt a városban.

Az is egyre nyilvánvalóbb, hogy az iszlám egyre erősebben formálja át London arculatát. Tavaly ősszel már 423 mecset volt a városban, mellettük pedig 100 saríabíróság is működött. Becslések szerint 2020-ra 683 ezerre emelkedik azon muszlimok száma, akik követik is a vallást és mecsetekbe járnak majd.