Olasz EP-képviselő: Az igazi fasiszták Brüsszelben vannak

Marco Zanni EP képviseló
Vágólapra másolva!
Marco Zanni, az olasz Liga (Matteo Salvini pártja) európai parlamenti képviselője a Magyar Hírlapnak adott interjújában elmondta: az uniós intézmények nem tisztelik a demokráciát, és módszeresen támadják a bevándorlásellenes kormányokat. Az EP-képviselő szerint fordulat jön az európai politikában. A bevándorláspárti brüsszeli „elitet” – véleménye alapján – a májusi EP-választáson kell legyőzni, de ez nem lesz könnyű csata, mert sok befolyásos, gazdag ember támogatja őket, köztük Soros György is.
Vágólapra másolva!

Az európai „elitek” aggódnak, hogy a migrációs politikájukat ellenző jobboldali pártok átveszik tőlük a hatalmat, ahogyan azt a felmérések is előrejelzik. Félnek, hogy elvesztik a többségüket az uniós intézményekben.

Ezért támadják azokat a vezetőket, kormányokat, akik uniós szinten is drasztikus fordulatot követelnek a bevándorláspolitikában

De nemcsak a politikusokról van szó, nemcsak Orbán, Salvini vagy Strache követel változást, hanem az európai emberek maguk. Ez a legfontosabb.

Az olasz és a magyar kormány migrációs politikája mögött ott van az emberek támogatása, hiába próbálják az „elitek” delegitimálni a demokratikusan megválasztott kormányokat

– fűzte hozzá.

A politikus szerint

az európai parlamenti választások a migráció kérdéséről fognak szólni.

Kifejtette, hogy Matteo Salvini belügyminiszter vezetni akarja mindazokat a pártokat, akik mélyreható változásokat akarnak többek között migrációs politikában is, egységes frontot akar kialakítani velük az uniós intézményekben.

Változást akar három területen is, ahol az EU kudarcot vallott:

Salvini kampányüzenete így hangzik: kevesebbet együtt, de jobban.

Több szubszidiaritásra van szükség, a nemzetállamoknak vissza kell térnie az unió középpontjába, az egységes megoldások helyett tiszteletben kell tartani a nemzeti sajátosságokat.

Ahol pedig érdemes összefogni, mint például a közös piac esetében, amiben mi is hiszünk, ott jobban kell dolgoznunk – fűzte hozzá az EP-képviselő.

Marco Zanni a Soros György által kitartott, migránsokat csempésző álcivil szervezetekről (NGO) is kifejtette véleményét.

Kijelentette, hogy

Amennyiben azonban a helyzet romlik, és szükség lesz arra, hogy megelőzzék a Soros-hajók beérkezését, vagy akár azt, hogy a csempészhajók egyáltalán elhagyják Líbia partjait, egészen biztos benne az olasz politikus, hogy a római kormány kész egységesen fellépni és bármilyen szükséges lépést megtenni.

Emellett a kormány már most hozott intézkedéseket az illegális bevándorlók hatékony kitoloncolásának érdekében – tette hozzá.

Szerinte

Álláspontja alapján, ezek az emberek túl sok időt töltöttek itt bent az EP-ben.

Fogalmunk sincs róla, mennyire szenvednek az emberek az illegális bevándorlástól.

Marco Zanni a Magyarország ellen zajló legújabb brüsszeli hadjáratról is elmondta véleményét.

Az Európai Bizottság brüsszeli épülete Forrás: AFP/Anadolu Agency/Dursun Aydemir

– közölte.

A képviselő tagja a költségvetési bizottságnak, és felhívta rá a figyelmet, hogy a nagypártok össze akarják kötni az EU-s pénzeket a jogállamisági kritériumokkal, ez pedig túlságosan sok hatalmat adna arctalan, senki által meg nem választott uniós bürokratáknak a demokratikusan megválasztott kormányokkal szemben.

Nyíltan kijelentette, hogy nézőpontja alapján

Brüsszelben sérül csak igazán a demokrácia.

Nagyon reméli, hogy május után kialakul egy új többség, amely visszaszorítja ezeket a törekvéseket.

– fejtette ki.

Brüsszelben állandóan fasisztáznak, pedig ott vannak az igazi fasiszták, akik nem tisztelik a demokráciát, a megválasztott kormányokat. De az emberek le fogják őket szavazni – közölte.

– zárta interjúját Marco Zanni.