Már a hazájában, Hollandiában sem hisznek Judith Sargentininek

8th parliamentary term [13553];Brussels [5396];SARGENTINI, Judith (Greens/EFA, NL) [4376];plenary session [13331];EU mechanism on democracy, the rule of law and fundamental rights (T) [13556];EU - Hungary (T) [12341] 8th parliamentary term [13553] Brussel
Plenary session - Rule of law and fundamental rights in Hungary, developments since September 2018
Vágólapra másolva!
Holland parlamenti bizottsági meghallgatáson és Magyarországon tett kétnapos látogatáson próbálnak utánajárni annak, hogy mi igaz a hazugságoktól hemzsegő Soros-Sargentini jelentésben. Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója kijelentette, hogy valójában az Európai Parlament az, ami szembemegy a szerződések szövegével, így inkább ellene kellene jogállamisági eljárást indítani.
Vágólapra másolva!

A holland parlamentben utána fognak járni a Soros-Sargentini jelentésben szereplő gyanúsítgatásoknak, vádaknak és hazugságoknak – közölte a Magyar Időknek adott interjújában Marácz László, az Amszterdami Egyetem oktatója szerdán, a magyarországi jogállamiságról kezdeményezett vita után az Európai Parlamentben.

Judith Sargentini Európai Parlament - Magyar Idők

Az adjunktus kifejtette, hogy

amelyre felállítanak tudományos, civil társadalmi, valamint általános politikai szekciót is, emellett számos különböző szakértőt is meghívtak.

Az ülést követően

kétnapos magyarországi látogatást terveznek, hogy valós képet nyerhessenek hazánkban a jogállamiság, a sajtó és más egyéb, a jelentésben túlzóan és igaztalanul inkriminált terület helyzetéről.

Marácz László hangsúlyozta:

a Soros-Sargentini jelentéssel ellentétben meghallgatják a másik felet, a magyar kormányt is.

A hazánkat elítélő jelentés megfogalmazója, Judith Sargentini zöldpárti holland európai parlamenti képviselő dokumentumánál sokkal részletesebb lesz a mostani vizsgálat, hiszen

– emelte ki az európai tanulmányok adjunktusa.

Marácz elmondta, hogy a holland parlament egész Kelet-Európában tervezi a jogállamiság helyzetének tényszerű vizsgálatát, és a sorozat első elemeként Magyarországot vizsgálják.

A holland törvényhozás honlapján már szerepel a 14-i bizottsági meghallgatás időpontja és az azt követő, kétnapos magyarországi tényfeltáró látogatás is.

Az Alapjogokért Központ igazgatója a vitán elhangzottak kapcsán arra is felhívta a figyelmet, hogy a közelebbről nem definiált uniós értékek címszava alatt

a balliberális oldal igyekszik kisajátítani olyan fogalmakat, mint a demokrácia és a jogállamiság, és ezek alatt saját perverz liberalizmusukat értve vonják kérdőre az általuk renitensnek tartott államokat.

Úgy gondolják, hogy aki a liberális krédót támadja, az egyben az egész emberiség ellen intéz kihívást, holott a liberalizmus csak egy a sok politikai álláspontból – és azokból is a rosszabbak közé tartozik – tette hozzá.

Szánthó Miklós szerint valójában nem a különféle, mondvacsinált „szakmai ügyek” állnak a Magyarország elleni támadások hátterében, hanem

Erre rávilágított az is, hogy a vita során a Magyarországot bíráló felszólalók alapvető ténybeli tévedésekről adtak tanúbizonyságot, kiváltképp akkor, amikor Sargentini és mások is azt követelték, hogy a hazánk ellen folyó, jelenleg a tanács előtt lévő 7-es cikkelyes eljárásba vonják be az Európai Parlamentet – emlékeztetett rá.

Az uniós szerződések azonban egyértelműen rendelkeznek arról, hogy

jelen szakaszban az EP képviselőjének részvétele kizárt:

a tanácsban a tagállamok képviselői ülnek, most ők vizsgálják a kérdést.

A központ igazgatója szerint az EP bevonása így nemcsak sértené az intézményi egyensúlyt, de valójában azt jelentené, hogy az eljárást elindító EP-t, mint ügyészt, tanúként is meghallgatnák, ami nyilvánvalóan nonszensz.

Tehát éppen az EP az, amely szembemegy a szerződések szövegével, így valójában ellene kellene jogállamiság-eljárást indítani

– szögezte le Szánthó Miklós.

Ahogy az Origo is beszámolt róla, érdektelenségbe fulladt a Magyarországról szóló szerdai európai parlamenti vita Brüsszelben,

csupán harminc képviselő volt kíváncsi a hazánk ellen folytatott támadássorozat újabb epizódjára.

A balliberális képviselők csupán a már jól ismert brüsszeli bírálatokat és hazugságokat ismételték meg.

A Soros Györggyel rendszeresen találkozgató Frans Timmermans például közölte, hogy „Magyarországgal szemben érvényesíteni kell a jogainkat”.

Az Európai Bizottság alelnöke elsősorban a Stop, Soros! miatt emelte fel a szavát, ami szerinte korlátozza a migránsok jogait.

Másképp:

Olaf Stuger holland képviselő – Soros emberével ellentétben – viszont úgy fogalmazott, hogy

Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek szobrot kellene emelni, mert megvédi a határokat és a népét.

Európa határait le kell zárni!
Alain Destexhe belga liberális képviselő szerint az európai migráns- és menekültpolitika megbukott. A politikus az M1 aktuális csatornának adott interjújában kijelentette: Európa határait le kell zárni, és csak azokat fogadni, akik legálisan érkeznek. A brüsszeli regionális parlament képviselője Bevándorlás és integráció. Mielőtt túl késő lenne címmel írt könyvet. Az M1 műsorában azt is elmondta: eléggé kritikusan szemléli azokat a civil szervezeteket, amelyek manapság az emberi jogok védelmében szólalnak fel. Megjegyezte: teljesen irreálisnak és utópisztikusnak tartja azon elképzeléseket, hogy nyissák meg a határokat.