Európa szenved, mert a dzsihadista terrorizmus befészkelte magát kontinensünk szívébe

megemlékezés évforduló terrortámadás Párizs  2016.11.13.
People stand in front of the Bataclan concert hall in Paris, on November 13, 2016, during a ceremony marking the first anniversary of the Paris terror attacks. 130 people were killed on November 13, 2015 by gunmen and suicide bombers from the Islamic State (IS) group in a series of coordinated attacks in and around Paris. / AFP PHOTO / Martin BUREAU
Vágólapra másolva!
Interjút adott a Magyar Hírlapnak Carlos José Iturgaiz Angulo spanyol néppárti európai parlamenti képviselő. Az EP-képviselő egyike volt azoknak, akik Magyarország mellett szavaztak a gyalázatos Sargentini-jelentés vitáján. A spanyol EP-képviselő sok más mellett kifejtette, hogy támogatja a magyar miniszterelnököt, illetve nagyra becsüli a fideszes EP-képviselők munkáját, szerinte valamennyien nagyon komoly munkát végeznek az Európai Parlamentben. Elmondta azt is, hogy véleménye szerint Európa azért szenved, mert a dzsihadista terrorizmus befészkelte magát földrészünk szívébe.
Vágólapra másolva!

Az interjú elején a spanyol EP-képviselő beszélt a gyermekkoráról, valamint arról, hogy Baszkföldön folyamatos terrorfenyegetettség mellett élte az életét, és legalább két alkalommal kísérelt meg merényletet elkövetni vele szemben az ETA nevű baszk terrorszervezet.

Carlos José Iturgaiz Angulo Forrás: Magyar Hírlap

A spanyol politikus beszámolt arról a megdöbbentő tényről is, hogy hét politikustársa temetésén vett részt, akiket azért mészárolt le az ETA, mert egyszerre vallották magukat baszknak és spanyolnak.

Annak kapcsán, hogy Jean-Claude Juncker korábban megkérdőjelezte a Fidesz helyét az Európai Néppártban, a képviselő kifejezte pozitív véleményét a fideszes EP-képviselőkről.

S a valóság az – függetlenül a saját pártszövetségem egyes vezetői által tett hangzatos nyilatkozatoktól –, hogy magyar kollégáim továbbra is részei ennek a nagy jobbközép családnak, mely a legerősebb politikai erő az Eurokamarában, s bízom benne, hogy ez a jövőben is így lesz."

A spanyol politikus annak kapcsán, hogy egyike volt annak a három spanyol képviselőnek, aki a gyalázatos Soros-Sargentini jelentést nem szavazta meg, azt mondta, hogy

Az a baloldal, mely nem hajlandó elítélni, ami Venezuelában, Nicaraguában és Kubában történik – ahol semmibe veszik az emberi jogokat, szabadon gyilkolják, illetve az éhhalálba kergetik az embereket –, az ne akarjon demokráciára tanítani bennünket.

S végül azért is, mert

egy sajnálatos boszorkányüldözés folyik Orbán Viktor és kormánya ellen,

ami egészen odáig fajult, hogy kizárólag nemzeti hatáskörbe tartozó kérdések felett próbálnak nemzetközi ítéletet hozni.

Angulo az Európát sújtó terrorhullám kapcsán elmondta, hogy

Az elsődleges okok között kell említeni a vallási fanatizmust, mely el akarja pusztítani a nyugati civilizáció értékeit és a kereszténységet, tekintve hogy a terroristák szemében mi hitetlenek vagyunk.

Ennek kapcsán kifejtette, hogy mind Belgiumban, mind Franciaországban a terrorfészkek a muzulmán többségű negyedekben alakultak ki, ahol nagyon sokan nem akarják elfogadni társadalmunk alapvető értékeit.

A Bataclan terrortámadás helyszíne, 137-en haltak meg Forrás: AFP/Martin Bureau

Véleménye szerint: