Közlekedési fennakadásokat és sok balesetet okoz a havazás Bajorországban

bajorországi havazás
Hóval borított közlekedési tábla a bajorországi Grossweilben 2019. február 3-án.
Vágólapra másolva!
Számos közlekedési fennakadást és balesetet okozott a havazás hétfőn Németország déli részén, Bajorországban
Vágólapra másolva!

A tartomány számos térségében hétfőre 30 centiméterrel vastagodott a hótakaró.

Sok helyen akadozik a vasúti és a közúti közlekedés is.

Hóval borított közlekedési tábla a bajorországi Grossweilben 2019. február 3-án. Forrás: MTI/EPA/Lukas Barth-Tuttas

A müncheni nemzetközi repülőtéren eddig 160 járatot kellett törölni a tervezett 1140 közül. A Bayerischer Rundfunk (BR) bajor tartományi közmédia beszámolója szerint

több tucatnyi településen tanítási szüntet rendeltek el a havazás miatt.

A német hatóságok arra is figyelmeztettek, hogy kerülni kell az erdőket, mert a hó súlya alatt bármikor kidőlhetnek a fák, ágak törhetnek le, sőt a súlyos hótakaró lekóépületek tetőszerkezetét is beszakíthatja. Eddig is több ilyen baleset történt. Például a Passau közelében fekvő Pilstingben egy szarvasmarha istálló teteje szakadt be, 44 jószágot kellett kimenekíteni a épületből.

Havat lapátol egy nő a két napja szakadó hóesésben a bajorországi Kochel am See-ben. A nagy mennyiségű friss hó komoly fennakadásokat okozott Németország déli részén. Forrás: MTI/EPA/Lukas Barth-Tuttas

Az Alpok bajorországi részén a lavinaveszély is jelentős. Több régióban a második legmagasabb, azaz négyes fokozatú figyelmeztetés van érvényben.

A német szövetségi meteorológiai szolgálat (DWD) előrejelzése szerint ugyanakkor kedden az intenzív havazás már véget ér, a következő napokban csapadékmentes, de nagyon hideg idő várható a térségben.