Hihetetlen összegeket keresnek a brüsszeli bürokraták a mi adónkból

Jean-Claude Juncker, Frans Timmermans, Federica Mogherini
First Vice President of the European Commission Frans Timmermans (R) speaks with European Union foreign policy chief Federica Mogherini next to European Commission's President Jean-Claude Juncker (L) before a debate on the 13 November terrorist attacks in Paris and subsequent police and military operations at the European Parliament in Strasbourg, eastern France, on November 25, 2015. AFP PHOTO/FREDERICK FLORIN (Photo by FREDERICK FLORIN / AFP)
Vágólapra másolva!
A nagyobbik olasz kormánypárt, az Öt Csillag Mozgalom (M5S) egyik európai parlamenti képviselője rántotta le a leplet az Európai Bizottság (EB) vezetőinek (Jean-Claude Juncker, Federica Mogherini és Frans Timmermans) a csillagászati összegű fizetéseiről. A brüsszeli bürokraták fényűző életmódjának a költségeit természetesen mi, uniós adófizető polgárok álljuk.
Vágólapra másolva!

Az olasz Öt Csillag Mozgalom (M5S) európai parlamenti képviselője, Ignazio Corrao a közelmúltban támadta be az Európai Bizottságot azzal, hogy tagjai és vezető politikusai irtózatos mértékű pénzeket tesznek zsebre – írja a 888.hu a brit Daily Express-re hivatkozva.

Jean-Claude Juncker, Federica Mogherini és Frans Timmermans az Európai Parlament strasbourgi épületében Forrás: AFP/Frederick Florin

Az EB „isiászban szenvedő” elnöke,

Jean-Claude Juncker például a szervezet legfelsőbb fizetési fokozatánál is többet keres 138 százalékkal, ami 27 436 eurót jelent havonta.

Ez átszámítva 8,7 millió forint.

Az Olasz Kommunista Párt ifjúsági szervezetének az egykori tagja, Federica Mogherini, uniós kül- és biztonságpolitikai főképviselő is majdnem ugyanilyen jól keres:

havi 8,2 millió forintnak megfelelő fizetése van.

A bevándorláspárti bizottsági alelnök és egyben EU-biztos Frans Timmermans, Soros György közeli embere pedig

úgy tesz zsebre 7,9 millió forintos fizetést, hogy amúgy a szocialisták színeiben tetszeleg.

Arra persze nem hajlandó, hogy az európai parlamenti választási kampány idejére fizetés nélküli szabadságot vegyen ki, így a mi adónkból (is) kampányol.

Pedig sok más brüsszeli bürokrata kampányidőszakra fizetés nélküli szabadságra szokott menni.

Ezek a hihetetlenül nagy összegek még csak a fizetések, ehhez aztán még hozzácsapódnak az olyan juttatások, mint a lakás vagy gyermekek után járó kedvezmények.

Ezen kívül pedig

az EB tagjait egy 217 millió forintnak megfelelő, úgynevezett „átmeneti ellátás” is megilleti, amit mandátumuk lejárta után kapnak két évig.

Az M5S politikusa szerint így

Corrao véleménye alapján abszurd, hogy míg a brüsszeli politikusok „hülyére” keresik magukat, addig költségvetési megszorításokra hivatkozva a kevésbé tehetősekkel nem foglalkoznak.