Jönnek az azonos nemű pároknak szánt közlekedési lámpák a németeknél

melegturizmus
Dublini Meleg Büszkeség felvonulás
Vágólapra másolva!
Úgy tűnik, hogy a második világháború utáni progresszió egyik legnagyobb hazájában újabb "jelentős" probléma oldódik meg, ugyanis a nyugat-németországi Köln Christopher Street Day (a Budapest Pride fesztiválhoz hasonló felvonulás) rendezvényének szervezői külön közlekedési lámpákkal terveznek "kedveskedni" a melegek és leszbikusok számára - olvasható a német közszolgálati médium, a Deutsche Welle oldalán. 
Vágólapra másolva!

A kölni városvezetés elöljárói szerint átmenetileg húsz közlekedési lámpát terveznek kihelyezni a gyalogosok részére azon az egyébként évente megrendezésre kerülő felvonuláson, ahol melegek és leszbikusak mennek ki az utcára mutogatni magukat, vagyis meleg-büszkeségüket. Jürgen Müllenberg szóvívő szerint az azonos nemű párok szimbólumai jelenleg készülnek, melyeket a város a felvonulási útvonal mentén tervez kihelyezni. Azt nem mondták meg, hogy mikor állítják vissza a normál lámpákat.

Dublini Meleg Büszkeség felvonulás Forrás: Flickr/William Murphy

Európa-szerte tartanak meleg felvonulásokat több nagyvárosban is minden évben, Kölnben ezúttal már az autentikus jelzőlámpák sem fognak hiányozni. Bonnban, az NSZK egykori fővárosában is vannak unikális jelzőlámpák, bár azok Ludwig van Beethoven világhírű zeneszerzőt jelenítik meg, aki a városban született. Az összehasonlítás tökéletes látlelet az egykori és a modern világ értékrendjéről.