A német nyugdíjasnak menni kell: migránsok költöznek a házába

Migránsok Németországban.
A 2018-as évben 23 milliárd eurós rekordszintre nőtt a német költségvetés migrációval kapcsolatos kiadása.
Vágólapra másolva!
A Baden-Württembergben található 4000 fős Neckartailfingen nevű faluban élő Klaus Roth élete egyszer és mindenkorra megváltozik. Migránsokat költöztetnek a házába, így hiába él ott évtizedek óta, mennie kell. A dolog pikantériája, hogy Roth még egy migránssegítő munkacsoportnak is tagja volt. Sokatmondó történet az Angela Merkel által többször hangoztatott szolidaritásról. 
Vágólapra másolva!

A Necker folyó partján fekvő község amolyan csöndes, nyugodt, klasszikus értelembe vett tipikus német kistelepülés. Klaus Rothot egyébként a faluban mindenki ismeri, igazi közösségi ember volt, aki mindig ott volt, ha segíteni kellett. Az egykori grafikus még most is dolgozik, egy időseket segítő egyesületben sofőr, ő szállítja ki az ápolókat, ha menni kell egy idős emberhez.

A 3 gyerekes apa korábban más területeken is aktív volt, így például saját maga által készített útjelző táblákkal hívta fel az autósok figyelmét arra, hogy a községben gyerekek is élnek, vezessenek óvatosan. A községben korábban két gyereket is elütöttek gyorshajtók, Roth ezért úgy érezte, hogy valamit tennie kell.

24 éve él ugyanabban az önkormányzati bérleményben,

amit most az önkormányzat felmondott, mennie kell, helyére migránsokat költöztetnek.

A 74 éves férfi, aki korábban a szülői tanács elnöke is volt a községben, nem érti, hogy miért. Roth ráadásul a 2015-ös menekülthullám során aktívan részt vett a migránsok ellátásában, három éven keresztül volt tagja egy munkacsoportnak, amely a migránsokat segítette. Akkoriban nyilatkozott úgy, hogy

Az Origo többször írt már arról, hogy a merkeli bevándorláspárti politika milyen súlyos következményekkel járt Németországban. Ennek ellenére Angela Merkel a bukás szélén is kitart további migránsok befogadása mellett, akárcsak az Európai Unió másik nagy bevándorlópárti állama, a Macron vezette Franciaország. Macron egy hónapja hirdette meg a korlátlan, feltételek nélküli bevándorlás folytatását, mint európai uniós választási kampányának központi témáját.

Illegális bevándorlók alszanak a müncheni főpályaudvaron még 2015-ben Forrás: MTI/EPA/DPA/Andreas Gebert

A migráció által okozott rendkívül súlyos társadalmi feszültségekkel pedig a politikusok nem foglalkoznak, céljuk, Márai után szabadon, politikai zsákmányuk megtartása,

és ehhez migráns szavazatokra van szükségük.

Ezt a politikát mindkét alapító EU tagállam az ott élő emberek megkérdezése nélkül, a fejük fölött döntötte el. Ugyanakkor a németek kétharmada szerint Németország rossz irányba változott a merkeli migrációs politika miatt, és hiába mondta Merkel 2015-ben, hogy "sikerülni fog, megoldjuk", a migráció okozta társadalmi sérülések, a növekvő bűnözés, a zsidók, a nők, a homoszexuálisok elleni erőszak robbanásszerű növekedése, a szociális rendszer lassan kimerülő forrásai mind azt mutatják, hogy

nem sikerült sem a migránsok befogadása, az integráció kudarcáról pedig jobb nem is beszélni.

A Nürtinger Zeitung írása szerint a most 74 éves Klaus Rothnak mennie kell bérelt házából, helyére az "új németek" költöznek. A sors különös és szomorú iróniája, ahogy az egész életét tisztességgel végig dolgozó, a migránsokért is sokat tevő német nyugdíjassal elbánt a merkeli politika.