Halálra égett egy szenegáli bevándorló egy illegális olasz migránstelepen

San Ferdinando, 2019. február 16.
Afrikai bevándorlók leégett sátrak maradványait nézik egy migránstáborban, a dél-olaszországi San Ferdinandóban 2019. február 16-án, miután tűz ütött ki az átmeneti szálláson. A tűzesetben egy Moussa Ba nevű 29 éves szene
Afrikai bevándorlók a leégett sátraik között a dél-olaszországi San Ferdinandóban 2019. február 16-án, miután tűz ütött ki az illegálisan létrehozott sátortáborban. Egy 29 éves szenegáli migráns meghalt a tűzvészben.
Vágólapra másolva!
A szenegáli idénymunkás, a 29 éves Moussa Ba azért halt meg, mert társai fel akartak melegedni, és tüzet gyújtottak egy rögtönzött menekülttáborban, az olaszországi San Ferdinandó-i nyomortelepen. A lángok azonban továbbterjedtek és elszabadultak. Az olasz belügyminiszter, Matteo Salvini szombaton elrendelte a tábor felszámolását. 
Vágólapra másolva!

A táborból negyven embert azonnal a regionális menekültbefogadó központba vittek át.

– mondta el Salvini.

San Ferdinando, 2019. február 16. Afrikai bevándorlók leégett sátrak maradványait nézik egy migránstáborban, a dél-olaszországi San Ferdinandóban 2019. február 16-án, miután tűz ütött ki az átmeneti táborban Forrás: MTI/EPA/ANSA/Marco Costantino

A helyi hatóságok korábban a telepen élő 133, nemzetközi védelemre jogosult embernek ajánlottak szállást,

de csak nyolcan költöztek be a menekültszállásra, a többiek a nyomortelepen maradtak.

A tragédia ismét rávilágít annak a mintegy 70-100 ezer embernek a helyzetére, akiket illegálisan dolgoztatnak az olasz mezőgazdaságban, sokszor szinte rabszolgasorban.