A német rendőrség eltitkolja a migránsok által elkövetett bűncselekményeket

Németország menekültek, migráns
FREILASSING, GERMANY - SEPTEMBER 17: German police stand guard as refugees wait on a bridge connecting Austria and Germany on September 17, 2015 in Freilassing, Germany. Hundreds of migrants who had been stuck in Salzburg and unable to find available seats on trains going to Germany broke off in groups to reach the nearby border to Germany on foot. German authorities have temporarily reinstated border controls along Germany's border to Austria and are conducting spot checks on arriving traffic. Sebastian Widmann / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Nevük elhallgatását kérő német rendőrségi vezetők nyilatkoztak a Hannoversche Allgemeine című regionális, hannoveri lap újságírójának, Dieter Wonkának. Egyikük azt állította, hogy a „társadalmi béke” megőrzése miatt kell eltüntetniük a statisztikákból a migránsok által elkövetett bűncselekményeket.
Vágólapra másolva!

A Hannoversche Allgemeine cikkét a Voice of Europe szemlézte.

Az egyik magas rangú rendőrségi vezető véleménye alapján ők nem hazudnak, csupán

nem jelenítik meg a statisztikákban a migránsok által elkövetett tipikus bűncselekményeket, mint amilyen a muszlim „hagyományokon” nyugvó becsületgyilkosság és a nemi erőszakok egy része.

A becsületgyilkosság egy családtag megölése a többi családtag által, amelyben az elkövetők szerint az áldozat megsértette a család becsületét, a közösség vagy a régió elveit. Az oka legtöbbször egy elrendezett házassági ajánlat visszautasítása, olyan kapcsolat fenntartása, amit a család nem fogadott el, házasságon kívüli szexuális kapcsolat, szexuális erőszaknak való áldozatul esés, nem megfelelő öltözködés vagy nem heteroszexuális kapcsolat fenntartása. Az ENSZ 2000-es becslése szerint évente 5.000 nő esik becsületgyilkosságok áldozatául. A BBC közlése szerint viszont női jogi szervezetek gyanítják, hogy évente több mint 20.000 nőt gyilkolnak meg.

Egy másik, szintén név nélkül nyilatkozó rendőrségi vezető szerint

Migránsok Németországban. A kép illusztráció Forrás: AFP/Anadolu Agency/Sebastian Widmann

Ha kivételes esetekben mégis megjelenítik ezeket az eseteket, akkor felettesek írásban felszólítják őket, hogy változtassanak a megfogalmazáson, annak érdekében, hogy az politikailag korrekt legyen.

Például a nemi erőszakokat „szexuális zaklatásként” jelenítik meg, relativizálva ezáltal a bűncselekményt.

A Hannoversche Allgemeine cikke várhatóan újabb vitát fog generálni Németországban, a migráció tematikájában.