Dzsihadisták öltek meg egy spanyol papot Afrikában

army Horizontal Burkina Faso's soldiers take position in the surroundings of the hotel Splendide and the cafe Cappuccino during an attack on both the hotel and cafe by Al-Qaeda linked gunmen early on January 16, 2016. 
Burkina Faso troops supported by Fre
Nem tudni pontosan, hány támadó van a szállodában
Vágólapra másolva!
Egy spanyol papot és négy vámtisztviselőt öltek meg az afrikai Burkina Fasóban egy dzsihadista támadásban.
Vágólapra másolva!

Antonio Cesar Fernandez spanyol szalézi szerzetest a Togo és Burkina Faso közti határszakaszon gyilkolták meg a terroristák négy vámügyintézővel együtt. A vámhivatal egy ellenőrzőt pontot állított fel a határhoz közeli Nohaóban, a Burkina Fasó-i oldalon, amit aztán péntek délután támadtak meg a terroristák.

Antonio Cesar Fernandez a Don Bosco Szaléziak Rendjének a tagja volt, a hatóságok közleménye szerint körülbelül 20 fegyveres nyitott tüzet, majd a mészárlás végén bemenekültek a közeli erdős területre.

Az elmúlt négy évben több mint 300 ember öltek meg az országban az iszlamisták az AFP szerint, más források szerint 500-nál is több az áldozat.

A Száhel-övezetben elterülő országban már hónapok óta újra fokozódik az erőszak, amit a dzsihaditák számlájára írnak, a hatóságok pedig tehetetlenek. Múlt héten számoltunk be róla, hogy egy egyenruhás holttestre szerelt robbanószerkezet végzett a Burkina Fasó-i biztonsági erők két tagjával, hatan megsebesültek a robbanásban. A biztonsági erők Djibótól négy kilométerre délre bukkantak rá a tetemre csütörtökön.

A halálos áldozatok egyike egy katonaorvos, aki segédeivel együtt megfordítani készült a holttestet, amikor az felrobbant.

A dzsihadisták gyakran helyeznek el házilag készített bombákat az utak mentén, de valószínűleg ez volt az első alkalom, hogy egy holttesttel csalták lépre az egyenruhásokat.

2006-os adatok szerint az ország lakosságának 60,5 százaléka muszlim vallású, 23,2 keresztény, 15,3 törzsi vallást követ, a maradék pedig semmit. 2014 és 2017 között több ezren adtak be menedékkérelmet az Európai Unióban.