Öngyilkos merénylő robbantott Kairó óvárosában, többen meghaltak

Vágólapra másolva!
Az al-Hadasz helyi televíziós csatorna jelentése szerint öngyilkos merénylő robbantott hétfőn este Kairó óvárosában, az elkövető mellett két rendőr is meghalt.
Vágólapra másolva!

Az egyiptomi belügyminisztérium szerint a robbantásban hárman megsebesültek.

Az el-Vatan és az as-Surúk című egyiptomi napilapok a biztonsági erőkre hivatkozva közölték, hogy a robbanás a neves egyiptomi al-Azhar egyetem közelében történt.

Értesülések szerint a biztonsági erők üldözőbe vettek egy gyanúsítottat, aki az elfogására tett kísérlet közben hozta működésbe a nála lévő robbanószert.

A büntetett előéletű öngyilkos merénylőnek a belügyi tárca tájékoztatása szerint köze volt egy múlt hét pénteken meghiúsult terrorcselekményhez, amelyet az egyiptomi főváros al-Isztikama mecsetének közelében terveztek végrehajtani. Február 15-én az imaház előtti Gíza téren két házi készítésű pokolgépet találtak egy rendőrségi ellenőrző pont melletti konténerben elrejtve.

A robbanószerkezetek hatástalanítására riasztották a tűzszerészeket, de az egyik szerkezet működésbe lépett.

Három járókelő és két rendőr megsebesült.

A főügyész vizsgálatot indított a történtek kivizsgálására.

Az egyiptomi kormány tavaly februárban az egész országra kiterjedő hadjáratot indított a terrorizmus felszámolására. A műveletekben kiemelt szerep jut a Sínai-félszigetnek, ahol az egyiptomi biztonsági erők évek óta harcolnak az Iszlám Állam nevű terrorszervezet helyi szárnya ellen. A harcokban katonák és rendőrök százai haltak meg. Az elmúlt év folyamán a szélsőségesek a civilekre is kiterjesztették támadásaikat