Vágólapra másolva!
A jelenlegi uniós elit az Európai Uniót bevándorlókontinenssé akarja alakítani, amiben szövetségesre találtak a magyarországi ellenzékben is, a győzelem érdekében pedig még azt is elfogadják, hogy "a magyar szocialisták szövetségre léptek a szélsőségesen rasszista és antiszemita Jobbikkal" - minderről Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség európai ügyekért felelős államtitkára beszélt.
Vágólapra másolva!

A Soros-hálózat és az Európai Bizottság közötti kapcsolat létezése ismét egyértelművé vált azáltal, hogy utóbbi rögtön megtámadta a magyar kormányzat újabb tájékoztató kampányát - hangsúlyozta Takács Szabolcs miniszterelnökségi államtitkár, miután európai uniós kollégáival találkozott Brüsszelben. A tagállamok európai ügyekkel foglalkozó minisztereinek ülésén ismét napirendben volt az alapszerződés hetes cikke szerinti, Magyarországgal szemben megindított jogállamisági eljárás ügye, immár negyedik alkalommal.

Timmermans teljesen megfeledkezett magáról

Takács arról számolt be, hogy

Frans Timmermans, a bizottság első alelnöke "magáról megfeledkezve, gyakorlatilag bekiabálva", egy másik napirendi pont alatt hozta fel a kormányzati kampány kérdését, figyelmen kívül hagyva az eljárási szabályokat.

"Kibújt a szög a zsákból" - fogalmazott. A Miniszterelnökség uniós ügyekért felelős államtitkára a brüsszeli bürokrácia, a migrációpárti elit csúcsjelöltjének nevezte a holland politikust. Szólt arról is, hogy az éles hangnem egyértelműen annak a jele, hogy a bevándorláspárti elit egyre idegesebb.

Egyre idegesebb az uniós bevándorláspárti elit Forrás: MTI/Patrick Seeger, Philippe Buissin

Úgy vélekedett, hogy ezen elit az Európai Uniót bevándorlókontinenssé akarja alakítani, amiben szövetségesre találtak a magyarországi ellenzékben is, a győzelem érdekében pedig még azt is elfogadják, hogy

Kiemelte: Timmermans azt próbálja elhitetni, hogy elfogulatlan módon tudja képviselni a bizottságot, miközben mai hozzászólásaiból is sütött a magyar kormánnyal szembeni ellenszenve.

Rendszeresen találkozik Sorossal

- jelentette ki.

Takács Szabolcs a bizottság alelnökének vádjaira reagálva a tanács ülésén elmondta: Frans Timmermans a mai szereplésével is azt bizonyította be, hogy - különösen a hétvégi, budapesti kampányszereplése után - nem tudja kettéválasztani a bizottsági funkcióját a politikai ambícióitól, ami miatt fel kellene függeszteni a bizottsági szerepvállalását, ahogy a magyar kormány ezt kérte is.

A migrációpárti erők által megszállt uniós intézmények attól tartanak, hogy a májusi európai parlamenti választáson megerősödnek a bevándorlást ellenző erők,

és ezért addig is mindent megpróbálnak annak érdekében, hogy a politikájukat ráerőltessék a tagállamokra. Az ezt ellenző országokat pedig politikai zsarolásnak, pénzügyi fenyegetésnek és nyomásgyakorlásnak vetik alá - tette hozzá Takács Szabolcs.

Takács Szabolcs arról is beszélt, hogy az EU 2021-2027 közötti költségvetéséről nem lehet a választások előtt dönteni. Magyarország számára elfogadhatatlan a kohéziós források 24 százalékos csökkentése, miközben a gazdagabb régiók több pénzre számíthatnak, ha elfogadják a büdzsét - tette hozzá. Végezetül elmondta, hogy sem a migráció, sem a költségvetési kérdések ügyében nem született semmilyen megállapodás a felek között.