Tovább keresik a svájci lavina áldozatait

Horizontal
This handout photograph released by the Swiss Police of Canton of Valais - Police Cantonale Valaisanne - shows rescuers on the site of a avalanche that left four skiers injured above the ski resort of Crans-Montana in the Swiss Alps on February 19, 2019. - An avalanche left four skiers injured at a resort in the Swiss Alps where rescue operations went on after dark with police fearing people could still be trapped under the snow. (Photo by Handout / POLICE CANTONALE VALAISANNE / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO /POLICE CANTONALE VALAISANNE " - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS ---
Vágólapra másolva!
Legalább egy tucat embert temetett maga alá egy lavina Svájcban, a népszerű Crans-Montana síparadicsomban kedden - közölték a helyi hatóságok. Helyi médiabeszámolók szerint sífutókat sodort el a hatalmas hógörgetek, halálos áldozat is van.
Vágólapra másolva!

Tovább folytatódik a svájci lavinában eltűnt emberek keresése,

ahol eddig egy halálos áldozatról tudni.

Szerdán napközben is nyolc helikopter, 12 keresőkutya és több mint 240 rendőr, mentő és katona dolgozott annak érdekében, hogy megtalálják az eltűnteket.

- nyilatkozta Christian Varone, Valais kanton rendőrparancsnoka, aki hozzátette, hogy a lavina a sípályát 800 méteres szakaszon borította be, és még további 8 eltűnt után kutatnak.

Keresőalakulat a lavina helyszínén Forrás: AFP/Handout

A Crans-Montana sífelvonó vállalat a szerencsétlenséggel kapcsolatban azt közölte, hogy a sípályát felügyelő járőrszolgálat kedden 13.30-kor adta ki az ötös skálából a másodfokú lavinariasztást.

A lavina okai és körülményei viszont egyelőre nem világosak, de feltételezhetően a melegedő időjárás hatására már a múlt hét végén olvadásnak indult a vastag hótakaró Crans-Montana térségében.

A meleg idő pedig egybeesett iskolaszünetekkel több kantonban is, ezért mintegy 8 ezer ember síelt a térségben.

A hatóságok szerdán megerősítették,

hogy a hó alá temetett emberek szinte valamennyien sportolók,

aki a tragédia idején épp edzettek, ugyanis a hétvégén Crans-Montanában tartják az alpesisí-világbajnokság két női versenyszámát.