Folytatódik a brüsszeli bevándorláspárti erők nyomásgyakorlása

diplomacy Horizontal
Frans Timmermans, First Vice-President of the European Commission and European Commissioner for the portfolio of Better Regulation, Inter-Institutional Relations, Rule of Law and Charter of Fundamental Rights gives a joint press conference with German Vice Chancellor and Foreign Minister (not in picture) on March 21, 2017 in Berlin. / AFP PHOTO / dpa / Bernd von Jutrczenka / Germany OUT
Vágólapra másolva!
Az Európai Unió Általános Ügyek Tanácsának keddi ülése azt jelzi, hogy folytatódik a brüsszeli bevándorláspárti erők nyomásgyakorlása Magyarországra - mondta Varga Judit, a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
Vágólapra másolva!

Az államtitkár közölte: Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke tanúbizonyságát adta, hogy képtelen elválasztani tisztségét a szocialista csúcsjelölti minőségétől, és kiforgatta a magyar kormány aznap megjelent tájékoztatási kampányát.

- tette hozzá.

Frans Timmermans Forrás: AFP/Bernd Von Jutrczenka

Az államtitkár szerint elképesztő, hogy

az ülésen az a Frans Timmermans képviseli az Európai Bizottságot, aki nyíltan kampányol a magyar posztkommunista baloldallal, és aki összefog az antiszemitákkal.

Ráadásul ez a kettős mérce nem üti meg az ingerküszöböt Brüsszelben - mondta Varga Judit.

A kormány tájékoztatási kampányára adott heves reakciók is azt bizonyítják, hogy igazak azok az információk, amelyeket a magyar emberekkel közölni szeretnének - fűzte hozzá.

- válaszolta kérdésre az államtitkár.