Újabb brüsszeli kettős mérce: megint Soros emberei támadták Magyarországot

Vágólapra másolva!
Magyarországon Szlovákiával és Máltával szemben nem gyilkolnak meg újságírókat, mégis az utóbbi két állam esetében nem beszélnek a sajtószabadság veszélyeztetéséről – minderről Bocskor Andrea, a Fidesz európai parlamenti képviselője beszélt az Európai Parlament kulturális és oktatási bizottságának szerdai ülésén, ahol a magyar médiahelyzet volt terítéken. A bizottsági tárgyaláson többen rámutattak arra, hogy Magyarországon sokkal kedvezőbb a média helyzete, mint sok más uniós országban. Az utóbbiakat mégsem támadják, aminek az egyik oka, hogy Magyarországon keresztény-konzervatív kormány van hatalmon.
Vágólapra másolva!

Elképesztő sivalkodást mutattak be az Európai Parlament kulturális és oktatási bizottságának tagjai a magyar médiahelyzetről szóló vitában. Giuseppe Abbamonte, az Európai Bizottság úgynevezett szakértője

gyakorlatilag felsorolta a Soros György-féle álcivil szervezetek hazugságait a magyar médiahelyzetet illetően.

Kiderült, hogy az Európai Bizottság továbbra is vizsgálni fogja a magyar médiaviszonyokat egy függetlennek nevezett intézet bevonásával.

Kiegyensúlyozottabb a magyar média a szlovénnél

A bizottsági ülésen azt próbálták elérni a hozzászólók, hogy az uniós versenyjog segítségével beavatkozhassanak a magyar belügyekbe. A Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány létrejötte nem tartozik az Európai Bizottság hatáskörébe, így nem is lehet azt vizsgálni – jelentette ki a bizottság munkatársa, tehát a magyar belügyekbe tartozik ennek a kezelése. Sabine Verheyen, az Európai Néppárt egyik képviselője az ülésen elismerte, hogy Németországban a Bertelsmann is domináns pozícióban van, mégsem sérül ettől a demokrácia.

A kulturális bizottság ülésén ismét az uniós kettős mérce érvényesült Forrás: Origo

A vitában természetesen előkerült a migráció is, az egyik olasz szocialista képviselő egyenesen azt állította, hogy a magyar köztévé azért rossz, mert a migráció veszélyeire hívja fel a figyelmet. Milan Zver, szlovén néppárti képviselő arról beszélt, hogy

és az utóbbi államban semmilyen vizsgálat nem folyik – tette hozzá. Minderre a bizottság képviselője zavaros monológban válaszolt, amiben összesen annyit mondott, hogy minden uniós tagállamban van kockázat a médiát illetően.

Fidesz: Nem tisztességes ezt mondani

Bocskor Andrea, a Fidesz képviselője elmondta, hogy sok országban sokkal súlyosabb a helyzet.

– tette hozzá. Bocskor felszólalásában arra hívta fel a figyelmet, hogy az unió több országában létezik a magyarhoz hasonló médiaholding, amelyek működése viszont nem jelent problémát az uniós intézmények számára. Ennek okát abban látta, hogy Magyarországon keresztény-konzervatív értékeket közvetítő és a nemzeti médiát megmenteni szándékozó kezdeményezésről van szó.

Elmondta:

elemzések mutatják, hogy 69 százalékban még mindig kormánykritikus a magyar média, és csak 31 százalékban kormánybarát.

"Nem tisztességes azt mondani, hogy Magyarországon veszélyeztetett helyzetben van a magyar média, valamint semmi és senki sem korlátozza az ellenzéki vélemények megjelenését, vagy veszélyezteti az újságírói szabadságot" - fogalmazott a fideszes politikus.

Az ülésen ott volt Soros György legfőbb szövetségese Judith Sargentini is, de semmi értelmeset nem sikerült mondania, majd utána menekülőre fogta.