46 év után oldódott meg egy kaliforniai gyilkosság

Vágólapra másolva!
Egy 1973-ban megölt 11 éves kislány feltételezett gyilkosát tartóztatták le az amerikai Colorado Springs városában - olvasható az ABC News oldalán. Linda O'Keefe-t megfojtva találták meg a kaliforniai Newport Beach településen, miután az iskolából hazafelé menet eltűnt. A gyilkosságnak akkor nem volt gyanúsítottja. 
Vágólapra másolva!

Letartóztattak egy férfit Colorado Spring városában, aki a gyanú szerint megölte a 11 éves Linda Ann O'Keefe-t.

Az eset érdekessége, hogy az iskolából hazafelé tartó kislány holttestét 46 évvel ezelőtt, 1973. július 6-án találták meg Kaliforniában,

a feltételezett gyilkost azonban csak hétfőn tartóztatta le a rendőrség.

A hivatalos szervek akkoriban a kislány fényképét nyilvánosságra hozták, hogy minél több segítséget kapjanak, de csak egy tanú tudott információval szolgálni.

Ő később azt mondta, hogy látta a lányt egy türkiz színű furgon sofőrjével, egy húszas, harmincas férfival beszélgetni.

A megyei kerületi ügyész azt nyilatkozta, hogy elkötelezett híve a közösség védelmének, és a hivatala soha nem fogja elfelejteni a döglött aktákat.

Ahogy fogalmazott,

A gyanúsított elfogása a dél-kaliforniai és a coloradói rendőrség közös akciója volt, azonban a nyomozás részleteiről egyelőre nem tudni sokat, azokról később lesz sajtótájékoztató.

A cikk szerint a New Port Beach-i rendőrség még tavaly júliusban tett közzé egy új, frissített fantomképet a feltételezett gyilkosról, pontosan 45 évvel az után, hogy Linda halott testét megtalálták.

Ebben arra utalnak, hogy új bizonyíték került elő, egy DNS. A technológia a gyilkosság évében még nem létezett.

Azok között, akik Lindát ismerték, óriási siker volt a bejelentés, hogy elkapták a tettest.