Következmények nélkül maradhatnak az öngyilkosságok a Soros-féle Amnestynél

Soros György
Vágólapra másolva!
Ahogy az Origo is beszámolt róla, a Soros-birodalom egyik zászlóshajójaként közismert Amnesty International (AI) nevű bevándorláspárti álcivil szervezet két munkatársa tavaly öngyilkosságot követett el, mert nem bírták már elviselni a szervezetben tapasztalható zaklatást, a nyilvános megszégyenítést, és a faji, etnikai, nemi, illetve szexuális orientáció miatti folyamatos diszkriminációt. Az Amnesty ellen külső vizsgálatot rendeltek el. Először úgy tűnt, hogy ebbe könnyedén belebukhatnak az AI csúcsvezetői, így már fel is ajánlották a lemondásukat. Az kiderült, hogy nem kell értük aggódni, hiszen a sorosista szervezet főtitkára már közölte, hogy valószínűleg nem fogadja el a lemondásokat. Soroséknál az ilyen jellegű súlyos visszaélések ugyanis következmények nélkül maradhatnak. 
Vágólapra másolva!

A vizsgálatot az Amnesty International két munkatársának a halála váltotta ki.

A 30 éves Gaetan Mootoo 2018 májusában végzett magával,

munkahelyi nyomásra panaszkodó búcsúlevelet hátrahagyva, a 28 éves Rosalind McGregor, a szervezet genfi munkatársa pedig

2018 júliusában lett öngyilkos.

Az Amnesty International logója Forrás: Shutterstock

Az öngyilkosságok miatt külső vizsgálatot rendeltek el a sorosista álcivil szervezet ellen.

A vizsgálat során készült, 56 oldalas jelentés megállapította, hogy

Fajgyűlölő és szexista incidensekre is sor került.

Ezek és ehhez hasonló jellegű hatalmi visszaélések vezettek a munkatársak öngyilkosságához.

A jelentés alapján a szervezetnek a problémák megoldására tett erőfeszítései „ideiglenesek, viszonylagosak és alkalmatlanok” voltak,

Belső vizsgálat persze nem történt, hiszen Soroséknál a visszaéléseket igyekeznek gondosan eltitkolni a közvélemény elől.

Ennek ellenére a külső vizsgálat és az ezt követő hatalmas nemzetközi felháborodás miatt a szervezet kutatási részlegének, a főtitkár hivatalának, az adománygyűjtő részlegnek, az általános műveleti osztálynak, a személyzeti és szolgáltatási osztálynak, a jogi osztálynak, valamint a kampány- és kommunikációs részlegnek a felső vezetői közös levelükben elismerték, hogy „osztoznak a felelősségben a feszült és bizalmatlan légkörért”, ezért felajánlják a lemondásukat.

A levél keltezési dátuma február 21.

Az Amnesty International főtitkára, Kumi Naidoo főtitkár persze nemsokára megnyugtatta a sorosista szervezet felső vezetőit, mondván, hogy valószínűleg nem fogadja el a lemondásokat,

de elsődleges feladatának tekinti a bizalom helyreállítását.

Kumi Naidoo Forrás: AFP/Gulshan Khan

„Veszélyes időket élünk, és az Amnestyre nagyobb szükség van, mint valaha” – írta ironikus hangvételű közleményében a dél-afrikai állampolgárságú Naidoo.

Magyarán

a Soros-birodalom egyik zászlóshajójának a berkein belül történtek büntetlenül maradhatnak, így kijelenthetjük, hogy az Amnesty egy következmények nélküli szervezet.

A pénzosztónál is hasonló problémák voltak Soroséknál

Az Origo korábban megírta, hogy a bevándorláspárti Soros György szervezeteiben is voltak gondok a munkakörülményekkel. 2017 végén a munkavállalói értékelésekkel, fizetési információkkal és interjútippekkel operáló Glassdoor.com-on

össztüzet zúdítottak saját munkahelyükre a Soros-féle Open Society Foundations (Nyílt Társadalom Alapítványok) alkalmazottai.

Soros György Forrás: Origo

Többek között az derült ki, hogy az itt dolgozók ugyan csábító, az átlagember számára elképzelhetetlenül magas fizetéseket vihetnek haza, ingyen ebédet kapnak, ugyanakkor diktatórikus vezetőket és bürokratikus rendszert kell elviselniük.

Egyikük kifogásolta, hogy

Azt követelte, hogy cseréljék le a jelenlegi, idősebb vezetőket fiatalabbakra, akik hitelesebben tudják képviselni a szervezet értékeit és küldetését.

Többen kiemelték, hogy kevés kivételtől eltekintve

a szervezet vezetői nem rendelkeznek szakmai tapasztalattal

és szervezeti intelligenciával az alapítvány fenntartásához.