A CDU egyértelműen kiáll Szijjártó Péter mellett

SZIJJÁRTÓ Péter
Budapest, 2019. február 28. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond az Európa jövője: család vagy migráció című konferencián a budapesti Larus rendezvényközpontban 2019. február 28-án. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A német vezető kormánypárt stuttgarti vezetői fogadják pénteken Szijjártó Péter külügyminisztert.  A kereszténydemokrata politikusok nem a magyar kormányt támadják, hanem a szélsőségesen bevándorláspárti tartományi miniszterelnököt, Winfried Kretschmannt nevezik bolondnak, amiért nem tárgyal Szijjártóval.
Vágólapra másolva!

A német kormánypárt stuttgarti vezetői szívesen találkoznak pénteken Szijjártó Péter külügyminiszterrel, a CDU-s politikusok nem a magyar kormányt kritizálják, hanem a szélsőségesen bevándorláspárti tartományi miniszterelnököt, Winfried Kretschmannt nevezik bolondnak, amiért nem tárgyal Szijjártó Péterrel - írta a Südwest Presse.

Magas rangú vendégek fogadják Szijjártót

Diplomáciai források szerint

Dr. Wolfgang Reinhart a CDU tartományi frakcióvezetője és Claus Paal CDU-s tartományi képviselő, gazdaságpolitikus személyesen fogadják majd Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert a stuttgarti repülőtéren.

Az információt alátámasztja a Südwest Presse értesülése is, a német portálon csütörtökön jelent meg cikk „A CDU bolondnak tartja Kretschmannt" címmel. Az írás szerint a CDU-s koalíciós partner egyértelműen kritizálja Kretschmann külpolitikai irányvonalát.

Wolfgang Reinhart tartományi CDU-frakcióvezető bejelentette, hogy pénteken megbeszélést folytat Magyarország külügyminiszterével.

„A CDU–frakció nem hagyja, hogy a magyar féllel megszakadjon a párbeszéd"

- határolódott el Reinhart a bevándorláspárti tartományi miniszterelnöktől, és megjegyezte, hogy a mai napig hálásak a magyaroknak az 1989-es határnyitásért.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert magas rangú német politikusok fogadják Stuttgartban Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A kellemetlen témákat is meg kell beszélni

A volt államminiszter Willi Stächele, jelenlegi CDU-képviselő, Kretschmannt nyíltan kritizálja, szerinte régi partnerekkel nem szabad felrúgni a találkozókat, hanem a kellemetlen témákat is meg kell beszélni. A beszélgetés megtagadásának politikája kereskedelmi szempontból is káros a CDU-s politikus szerint.

Szijjártó Péter pénteki utazásáról korábban azt nyilatkozta,

Baden-Württemberg fontos kereskedelmi partner, elsősorban gazdasági kérdésekről tárgyal Stuttgartban, a Mercedes vezetőivel találkozik.

A baden-württembergi miniszterelnök szélsőségesen bevándorláspárti zöld politikus, akivel ennek ellenére leült volna tárgyalni, "de nem baj", hogy nem lesz rá alkalom.