Megszülte gyerekét a 11 éves argentin kislány, akit megerőszakoltak

pedifília gyermek gyerek bántalmazás családon belüli erőszak Hatékony módszerek a gyermekekre leső szexuális ragadozók és bántalmazók ellen
Illusztráció.
Vágólapra másolva!
Óriási felháborodást keltett Argentínában annak a 11 éves kislánynak az ügye, akit egy 65 éves férfi erőszakolt meg néhány hónapja. A kislány teherbe esett, a hatóságok pedig addig tárgyalták az abortuszkérelmét, míg kifutottak az időből, és a magzatot már nem lehetett elvetetni. A kislányon a terhesség 23. hetében végeztek császármetszést, a baba valószínűleg nem fogja túlélni. 
Vágólapra másolva!

A kislányt, akit a sajtó csak Lucía néven emleget, a nagyanyja élettársa erőszakolta meg. A szexuális erőszak már önmagában megbotránkoztatta a közvéleményt, de amikor kiderült, hogy a lány teherbe is esett, a magzatot pedig nem engedik elvetetni, többen utcára vonultak és tiltakozni kezdtek a terhességmegszakítás ellen felhozott érvekkel szemben – foglalta össze a történteket a Guardian.

A hatóságok szerint ugyanis

a 11 éves lány még túl fiatal, hogy egyedül döntsön ebben az ügyben,

az anyja pedig hiába próbált eljárni helyette, mivel hivatalosan nem ő, hanem a nagyanyja volt a gondviselő, nem dönthetett a kislány helyett. A lány nagymamájától viszont elvették a felügyeleti jogot, mert a gyanú szerint tudott róla, hogy az élettársa megerőszakolta az unokáját. Lucía azért került 2015-ben a nagymamájához, mert

az anyja akkori élettársa szexuálisan zaklatta két idősebb testvérét.

Lucía most állami gondozásban van.

Jogvédő szervezetek szerint a hatóságok késlekedése tönkretette Lucía életét Forrás: Shutterstock

Argentínában tilos az abortusz, de egy 1921-ben hozott jogi kiskapu szerint, ha erőszak történt, vagy a magzat veszélyezteti az anya életét, akkor engedélyezhető a beavatkozás.

Lucía ügyét figyelembe véve a hatóságok végül úgy döntöttek, hogy engedélyezik a terhességmegszakítást.

A lány ekkor már a 23. hétben járt, vagyis az abortusz már szóba sem jöhetett.

Végül császármetszést végeztek rajta. Az orvosok szerint nem valószínű, hogy a magzat életben marad.

A jogvédő szervezetek azzal támadták az abortuszt elutasító hatóságokat és az orvosokat, hogy szándékosan késlekedtek a döntéssel, és ezzel tönkretették a kislány életét.