Autóba rejtett pokolgép robbant Mogadishuban

Mogadishu, 2019. március 7.
Szomáliai katona egy kiégett autóroncsnál, amelyben pokolgép robbant a szomáliai főváros, Mogadishu egyik szállodájánál 2019. március 7-én. A merényletben legkevesebb öten életüket vesztették, tízen megsebesültek. A támadás elk
Szomáliai katona egy kiégett autóroncsnál, amelyben pokolgép robbant a szomáliai főváros, Mogadishu egyik szállodájánál 2019. március 7-én. A merényletben legkevesebb öten életüket vesztették, tízen megsebesültek. A támadás elkövetőjeként az al-Shabaab nevű iszlamista csoport jelentkezett.
Vágólapra másolva!
Autóba rejtett bomba robbant a szomáliai fővárosban, Mogadishuban csütörtökön. A merénylet elkövetőjeként, az al-Shabaab terroristacsoport jelentkezett.
Vágólapra másolva!

Az AFP hírügynökség úgy tudja, hogy legalább öt ember meghalt és kilencen megsebesültek a balesetben.

A robbanás Mogadishu egyik szállodája előtt történt, nem messze az elnöki palotától.

Szomáliai katona egy kiégett autóroncsnál, amelyben pokolgép robbant a szomáliai főváros, Mogadishu egyik szállodájánál 2019. március 7-én. A merényletben legkevesebb öten életüket vesztették, tízen megsebesültek. A támadás elkövetőjeként az al-Shabaab nevű iszlamista csoport jelentkezett. Forrás: MTI/AP/Farah Abdi Varszame

Az al-Kaidához köthető al-Shabaab célja a Nyugat támogatását élvező mogadishui kormány megdöntése, azért hogy

radikális értelmezésen alapuló saríát, iszlám törvénykezést vezessen be Szomáliában.

A szomáliai dzsihadisták ennek érdekében rendszeresen hajtanak végre terrortámadásokat kormányzati, katonai és civil célpontok ellen országszerte.