Törvényen kívüli zónát próbálnak kialakítani a felhergelt tüntetők Washingtonban is

Suspect In Custody After Driving Into Protest And Shooting One In Seattle GettyImageRank1 CONFRONTATION Conflict HORIZONTAL Protest USA Washington State Seattle LAW POLITICS Protestor Photography Politics and Government Topix Bestof Bestpix Black Lives Ma
SEATTLE, WA - JUNE 07: Demonstrators clash with police near the Seattle Police Departments East Precinct on June 7, 2020 in Seattle, Washington. Earlier in the evening, a suspect drove into the crowd of protesters and shot one person, which happened after a day of peaceful protests across the city. Later, police and protesters clashed violently. David Ryder/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Megrongáltak egy templomot és egy szobrot a baloldal által felhergelt tüntetők Washington D.C.-ben, az amerikai fővárosban. A Lafayette parknál olyan törvények felett álló zónát próbálnak kialakítani, amilyen Seattle-ben is van. Seattle-ben a zónába a rendőrök be sem mernek menni. Rendszeres az erőszak a területen, már két lövöldözés is volt, egy 19 éves fiatal meghalt, a hatóságok viszont nem tesznek semmit, mert az erőszakos tüntetők őket is megtámadják.
Vágólapra másolva!

Donald Trump amerikai elnök Twitter-üzenetben jelentette be, hogy több embert letartóztattak az amerikai fővárosban, mert megpróbálták megrongálni Andrew Jackson korábbi elnök szobrát, és a Szent János katedrálisba is be akartak törni. Trump vandáloknak nevezte a baloldal által felhergelt, erőszakos tüntetőket, továbbá emlékeztette őket, hogy akár 10 év börtönre is ítélhetik őket.

David L. Bernhardt Washington D.C.-ben, a Lafayette parkban személyesen is megnézte a pusztítást.

- mondta a Foxnews beszámolója szerint.

Andrew Jackson szobrát összefirkálták az erőszakos tüntetők, kötelet kötöttek rá, majd megpróbálták ledönteni, de a rendőrök ezt végül megakadályozták.

A talapzat és a szobor körüli ágyúk viszont megsérültek.

Andrew Jackson volt amerikai elnök megrongált lovas szobra, amelyet tüntetők próbálnak meg ledönteni a washingtoni Lafayette Parkban 2020. június 22-én. Forrás: MTI/EPA/Michael Reynolds

Helyszíni beszámolók szerint a felhergelt tüntetők sátortábort próbálnak kialakítani a Lafayette parknál, ahogy azt Seattle-ben is tették. A Szent János templom falára már ki is írták graffitivel, hogy

Fekete autonóm zóna.

A rendőrök viszont próbálják körbezárni a sátrakat, hogy a tüntetők ne tudják bővíteni a zónát.

A rendőrök és a tüntetők közötti dulakodásban a helyszíni beszámolók szerint többen megsérültek. A tüntetők mindenféle tárgyakat dobtak a rendőrök felé.

Közben Seattle-ben, ahol már hetek óta tulajdonképpen egy törvények felett álló övezetet alakítottak ki a felhergelt tüntetők, ahova a rendőrök be sem mernek venni, lassan készek újra átadni a hatóságoknak az anarchisták a lefoglalt területeket. Legalábbis erről tárgyalnak.

Ehhez az kellett, hogy egy ember meghaljon.

Két lövöldözés volt ugyanis a zónában, az egyikben egy 19 éves fiatal meghalt. De előfordult rablás és a nemi erőszak is a területen belül.

Erőszakos tüntetés Seattle-ben Forrás: AFP/2020 Getty Images/David Ryder

A környéken élők és dolgozók rettegnek, az üzletek is bezártak, tulajdonosaik munkanélküliek lettek. Korábban többen is arról beszéltek, attól tartanak, hogy az anarchisták önkényes területfoglalása az Egyesült Államok több városára is átterjedhet. Ennek bizonyítéka most a Washington D.C.-ben történt eset.