Egy Soros által pénzelt ügyész letartóztatta az otthonát a radikális baloldaliaktól megvédő ügyvéd házaspárt

Mark és Patricia McCloskey a saját tulajdonukat védték a randalírozókkal szemben
Vágólapra másolva!
Törvénytelen fegyverhasználatért letartóztatták Mark és Patricia McCloskey St. Louis-i ügyvéd házaspárt, akik megvédték magukat az otthonukba betörő radikális baloldali aktivistákkal szemben. A letartóztatást a demokrata helyi ügyész, Kimberly Gardner rendelte el, aki szerint a házaspár azáltal, hogy gyakorolta önvédelmi jogát, azt kockáztatta, hogy erőszakossá válik a tüntetés. Gardner több mint 67 ezer dollárt kapott a Soros Györgyhöz köthető Safety and Justice nevű politikai akcióbizottságtól (PAC). A házaspár ügyvédje, Joel Schwartz szerint védencei nem követtek el semmilyen bűncselekményt. Missouri állam republikánus kormányzója, Mike Parson már közölte, hogy bírósági elmarasztalás esetén kegyelmet fog adni.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról az Origo is beszámolt, még június 28-án a radikális baloldali Black Lives Matter (BLM) több száz aktivistája betört Mark és Patricia McCloskey St. Louis-i ügyvédpár otthonának kertjébe, majd hangosan fenyegették a tulajdonosokat, akik erre válaszul fegyverrel próbálták megvédeni magukat a szélsőségesektől. A fegyverek láttán a radikális baloldaliak elhagyták a magánterületet, és Lyda Krewson polgármester házához mentek, ahová eredetileg is tartottak.

Az esetről készült felvételek óriási nyilvánosságot kaptak, a baloldali sajtóorgánumok pedig hamisan úgy próbálták meg láttatni az eseményeket, mintha a fehér házaspár önkényesen fegyvert fogott volna a tüntetőkre.

Manipulációjuk alátámasztása érdekében levágták a felvételek azon részét, amelyeken látszik, hogy a radikális baloldaliak betörnek a magánterületre.

St. Louis demokrata kerületi ügyésze, Kimberly Gardner természetesen a radikális baloldal mellé állt, és még július 2-án nyomozást rendelt el Mark és Patricia McCloskey ellen.

A Fox News, illetve más amerikai hírportálok beszámolója alapján

hétfőn őrizetbe vették a házaspárt.

Garnder közölte, hogy jogellenes fegyverhasználattal gyanúsítják őket, véleménye alapján az önvédelmet gyakorló ügyvédek miatt erőszakossá válhatott volna a megmozdulás.

A témával kapcsolatosan nyilatkozott a Foxnak Joel Schwartz, a McCloskey pár ügyvédje. Szerinte védencei

nem követtek el semmilyen bűncselekményt, hanem alkotmányos jogukkal élve megvédték magukat, amikor 300-500 szélsőséges betört a magánterületükre.

A házaspár is interjút adott a konzervatív hírportálnak. Patricia McCloskey azt mondta, éppen

vacsoráztak, amikor megjelentek a kertjükben a radikális baloldali aktivisták, akik azt üvöltötték, hogy megölik őket, egyesek közülük a lakás felgyújtásával fenyegetőztek, mások pedig azt mondták, hogy inkább beköltöznének oda.

Mindketten önvédelemre hivatkoztak, amikor fegyverekkel a kezükben kimentek a lakásuk elé, de lövéseket egyáltalán nem adtak le, a tüntetők pedig hamar elmentek onnan.

Mike Parson, Missouri állam republikánus kormányzója is önvédelemnek tartja a történteket, és közölte, hogy

amennyiben büntetőeljárás keretében elítélik a házaspárt, ő kegyelmet fog adni.

Missouri állam republikánus főügyésze, Eric Schmitt pedig abszurdnak nevezte a dolgot, véleménye alapján

nem szabadna vádat emelni a McCloskey házaspár ellen.

Korábban megírtuk, hogy a demokrata kötődésű Kimberly Gardner, amikor 2016-ban pályázott St. Louis kerületi ügyészi tisztségére, több mint 67 ezer dollárt kapott a Soros György amerikai milliárdoshoz köthető Safety and Justice nevű politikai akcióbizottságtól (PAC).

Az összeg egy részéből Gardner az alábbi reklámkampányt finanszírozhatta: