Saját plakátjait fordítanák az MSZP ellen

Vágólapra másolva!
Bejelentést tett a választási bizottságnál az MSZP balassagyarmati elnöke, mert egy hangszórós autó járta a város utcáit. A kihangosított lejátszóban az MSZP 2006-os "Igen, igen" választási zenéje szólt. Miskolcon pedig az MSZP 2006-os plakátjai kerültek elő.
Vágólapra másolva!

A népszavazás tisztaságának megsértése miatt tett bejelentést az MSZP balassagyarmati elnöke, mert egy hangszórós autó a szocialisták 2006-os "Igen, igen" című választási zenéjével és a kormányfő igenre buzdító beszédével járta kedden a város utcáit - erről a városi pártelnök beszélt.

Demus Iván közölte: Balassagyarmat főutcáján és több mellékutcában járt 10 és 11, valamint 15 és 16 óra között egy hangszórós kampányt folytató gépkocsi. A kihangosított szöveg az MSZP 2006-os parlamenti választási kampányát idézte az igenre buzdító Gyurcsány Ferenc beszéddel, illetve az "Igen, igen" című MSZP-s választási zenét sugározta.

Az elnök a területi választási bizottsághoz fordult bejelentéssel, kérve a történtek kivizsgálását és a szükséges intézkedések megtételét, mivel a cselekményt a választás tisztaságának súlyos megsértéseként értékelik. A beadványban szerepelnek tanúk, valamint a gépkocsi típusa és rendszáma is.

Demus Iván hozzátette: a város vezetése részéről nem történt beavatkozás, noha a kihangosított reklám használatát egy nemrégiben elfogadott városi, úgynevezett csendrendelet tiltja és szankcionálja.

Miskolcon szintén elővették az MSZP 2006-os kampányát: a diósgyőri városrészében tucatnyi olyan, farost lemezre kasírozott plakát került az utcákra, amely még a 2006-as országgyűlési választásra készült, és amely annak idején az "igen"-re épült. Tompa Sándor (MSZP) országgyűlési képviselő ezért a választási bizottsághoz fordul.

Tompa Sándor emlékeztetett arra, hogy a 2006-os választási kampányban jónéhány plakátjukat megrongáltak, sok eltűnt, ezért bejelentést tettek a rendőrséghez és a választási bizottsághoz. Hozzátette: a hatósági eljárás akkor nem járt eredménnyel.

Most viszont előkerültek a 2006-os nagy méretű plakátjaink, amelyek portrémmal azt hirdetik nagy betűkkel, hogy "Igen!" - mintegy tudatosítva a választókkal, hogy Tompa Sándor MSZP-s országgyűlési képviselő a népszavazáson az igenek mellett van - fogalmazott a képviselő. "Igen, mi igent mondunk a kormányprogramra, az egészségügyi reformra" - tette hozzá, ugyanakkor nemet mondanak a népszavazásra feltett három kérdésre.