Tüntetők vártak Orbán Viktorra Pécsett

Vágólapra másolva!
Sípokkal, kürtökkel, transzparensekkel felfegyverkezett tüntetők vártak Orbán Viktorra, miután a Fidesz elnöke kampánykörútjának pécsi állomásán baranyai háziorvosokkal találkozott. A rendőrség szerint a demonstrációt előre nem jelentették be, de mire feloszlathatták volna, már fel is oszlott a nagyjából húsz fős csoport. Orbán próbált kommunikálni az ellene tüntetőkkel, két fiatalemberrel kezet is fogott.
Vágólapra másolva!

Tüntetők fogadták Orbán Viktort Pécsett, amikor kilépett a Művészetek Házából, ahol baranyai háziorvosokkal találkozott csütörtökön. A mintegy húsz szocialista szimpatizáns sípokkal, kürtökkel és különböző transzparensekkel demonstrált a Fidesz és Orbán Viktor politikája ellen. Az egyik zászlón ez állt: "Orbán, elég a megosztásból!" A Fidesz elnöke több demonstrálóhoz odament, és kezet nyújtott nekik. Két fiatalember elfogadta a gesztust, s a parola idejére abbahagyták a dudálást, majd amikor a politikus elsétált, folytatták a zajongást.

A baranyai rendőrség sajtóreferense, Zsobrák Péter elmondta, hogy a megmozdulás nem bejelentett, hanem spontán tüntetés volt, de mire a rendőrség beavatkozhatott volna, a csoport feloszlott.

Orbán Viktor a háziorvosokkal folytatott megbeszéléséről is beszámolt, mint mondta "égnek a vágytól, készen állnak arra, hogy a népszavazás után végre értelmes vita kezdődjön arról, hogyan kell garantálni a magyar népesség számára az egészségügyi alapellátást, amelyben kulcsszerepet játszanak". A pártelnök szerint a háziorvosoknak világos álláspontjuk is van, melyet képviselni is szeretnének, hiszen amennyiben a vizitdíjat a népszavazással sikerül eltörölni, jelentős változásokat kell végrehajtani az egészségügyi alapellátás finanszírozásában.