Plakátoló fideszeseket vertek Szombathelyen

Vágólapra másolva!
Népszavazási plakátokat kiragasztó fideszes képviselőkre támadt egy helyi szocialista aktivista Szombathelyen. A férfi - aki az alpolgármester öccse - többször megütötte az egyik helyi jobboldali önkormányzati képviselőt, aki elesett. Az ügyben garázdaság miatt nyomoz a rendőrség.
Vágólapra másolva!

Egy szocialista aktivista megtámadt és megvert egy népszavazási plakátot kiragasztó fideszes önkormányzati képviselőt péntekre virradó éjszaka Szombathelyen. Szakály Gábor, a Fidesz szombathelyi önkormányzati képviselője és Szakács Marcell megyei képviselő az éjszakai órákban segítőikkel népszavazási plakátokat helyeztek ki a városban, amikor a helyi szocialisták egyik aktivistája számon kérte tőlük, hogy milyen jogon plakátolnak.

Az aktivista ezután felrúgta az enyves vödröt, majd többször arcul csapta Szakály Gábort, aki ettől a földre esett. A fideszesek értesítették a rendőrséget, akik kiszálltak a helyszínre. Később feljelentést tettek a városi kapitányságon. Szakály Gábor az orvosi látlelet szerint koponya- és combsérülést szenvedett.

Az esetről Marton Zsolt, a Fidesz szombathelyi önkormányzati frakciójának vezetője számolt be. A Fidesz péntek délre sajtótájékoztatót hívott össze a verekedés helyszínére. A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szerint a rendőrök garázdaság vétség megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított, ugyanakkor a bejelentő a sérelmére elkövetett könnyű testi sértés miatt magánindítványt terjesztett elő.

A város szocialista alpolgármestere, Czeglédy Csaba elmondta: az ő öccse volt az, aki vitába keveredett a nem megengedett helyen plakátoló fideszesekkel. Az incidens miatt azonnali lemondásra szólította fel Ipkovich Györgyöt, Szombathely szocialista polgármesterét Hende Csaba, a Fidesz országgyűlési képviselője.

Az esettel kapcsolatban Lendvai Ildikó elmondta, hogy pártállástól függetlenül elítéli, ha fizikai atrocitásra kerül sor a kampányban.