A Nyilas csillagjegy általános jellemzői

Vágólapra másolva!
Az optimista és derűlátó Nyilas kész arra, hogy hosszú utazásokat tegyen az életben - fizikai és spirituális értelemben egyaránt. Kész arra, hogy lelkesedését másokra is átragassza, de ha valaki nem hajlandó elfogadni nagyszerű ötleteit, könnyen agresszívvá és makaccsá válhat.
Vágólapra másolva!

Jellege: tűz
Színe: lila, mélykék, bíbor
Szerencsenapja: csütörtök
Szerencseszáma: 6, 3
Uralkodó bolygója: Jupiter
Mottója: "Messzire nézek".


A Nyilas csillagjegy ideje az ősz végén jön el (november 22. - december 21.). A Nyilasokra jellemző, hogy előre tekintenek, sokat foglalkoznak azzal, hogy a jövőben milyen tetteket visznek majd véghez. Derűlátóan tekintenek előre, s kétségük sincs afelől, hogy céljaikat elérik, és minden a kedvük szerint alakul majd. Egyszóval: nagyon optimisták, ráadásul ezt a derűlátást környezetükre is átragasztják. Addig-addig győzködnek mindenkit, legyen az egy kolléga, vagy éppen a házastársuk, míg el nem hiszik az érintettek, hogy nagyszabású terveik igenis kivitelezhetőek - mi több, könnyedén meg lehet őket valósítani.

Ha kell, ezt a győzködést igencsak agresszívan teszik: ha nem szabunk határt nekik, akkor könnyedén eshetnek az akarnokság csapdájába. Makacsságukat ráadásul egy hatalmas adag fennhéjázás kíséri. Készek arra, hogy mindent alaposan - és kicsit lekezelően - megmagyarázzanak másoknak, még akkor is, ha a lelkük mélyén tudják, hogy nincs teljesen igazuk.

Nagyon jellemző rájuk, hogy életük minden területén mindig és mindenhol új tapasztalatokat, új távlatokat, új kapcsolatokat keresnek. Ez a célok tekintetében is igaz: mindig új célokat tűznek ki maguk elé. Ennek a gondolkodásnak a hátránya ott jelentkezhet, hogy céljaik megvalósítására nem mindig jut idejük, mert a részletek kidolgozásával már nincs türelmük foglalkozni - különben is már új célok vonzzák őket.

Nagyon vonzódnak az egzotikumokhoz, lakásukat is szívesen díszítik távoli tájak képeivel, tárgyaival. Lételemük, hogy néha-néha hosszabb útra keljenek, hiszen ebben találják meg életük legfőbb örömét. Az egész világban otthon vannak, nem ritka, hogy hosszabb időt is töltenek külföldön, vagy végleg egy másik országban telepednek le.

Az utazás lelki síkon is történhet: nagyon szívesen néznek olyan filmeket, amelyek messzi tájakról szólnak, vagy színes albumokat lapozgatnak idegen kultúrákról.

A magasabb képzettség is sarkalatos pont a Nyilasok életében, ha nem sikerül komoly tanulmányokat végezniük, akkor egész életükben hiányát érzik ennek, és alulképzettnek, értéktelennek tarthatják saját magukat.

Indulataikat nagyon nehezen tudják palástolni, s elmondható, hogy nagyon szeretnek színpadiasan viselkedni, született színészek. Nem ritkaság, hogy ténylegesen ebben a szakmában élik meg ezt a hajlamukat. A visszahúzódóbb emberek számára szinte ijesztő lehet robbanékonyságuk, indulatkitöréseik. Azonban ezek, ahogy jöttek, gyorsan el is múlnak.

Céljukat tekintve a Nyilas emberek szeretnék megtapasztalni a világot, és megtanulni mindent, amit csak lehet. Mindig újabb szellemi horizontot keresnek - lehet, hogy több vallást, szemléletet is "kipróbálnak" életük során.

Személyes szabadságukat megtartva szeretnék megőrizni a hagyományokat, amelyekhez nagyon intenzíven kötődnek. Szeretnék kifürkészni a kozmikus egység lényegét, és tudni szeretnék, hogy ebben ők, mint ember hol helyezkednek el, miben nyilvánul meg szabad akaratuk.

Élete során a Nyilasnak meg kell tanulnia, hogy nem csak az ő álláspontja, nézete lehet helyes, léteznek más szemléletmódok is a világon. Meg kell, hogy küzdjön a "részletek rémével" is, hiszen nagy terveit csak kicsi, pontos részekből tudná felépíteni, ha lenne hozzá türelme, hogy kidolgozza a részleteket. A mértéktartás pedig egy további olyan kérdés, amely nehézséget jelenthet a Nyilasnak.